VOLEI. Arcada, cu gândul la calificarea europeană

VOLEI. Arcada, cu gândul la calificarea europeană
Echipele gălățene, victorii în campionat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Weekendul a fost extrem de încărcat pentru echipele gălățene angrenate în campionatul Diviziei A 1. Atât Arcada, cât și fetele de la CSU Belor s-au deplasat în Capitală, pentru câte două jocuri oficiale.

CSM Arcada, victorie prețioasă cu Steaua

În primul dintre meciuri, elevii antrenorului Sergiu Stancu au învins echipa militară Steaua cu scorul de 3-1. După un prim set pierdut la 21, au urmat celelalte trei adjudecate foarte clar: la 21, 19, 19. Pentru echipa noastră, acest meci a constituit și o verificare în vederea meciului internațional de mâine, din Bulgaria, din "Cupa CEV". Jocul cu Steaua a fost dominat de gălățeni, în fața unui adversar cu probleme de efectiv, mai mulți jucători din tabăra clubului organizator fiind testați pozitiv cu coronavirus. Echipa aliniată de Arcada: Stankovici, Talpă, Jovanovici, Bala, Klapwijk, Olteanu - Cristudor (libero). Au mai jucat: Sestan, Rață, Lescov și Stuart.

Ieri-seară, după închiderea ediției noastre, Arcada a jucat cu CSU Brașov, echipă recent venită în competiție. Judecând după valoarea și palmaresul celor două echipe, victoria nu putea reveni decât Arcadei.

Astăzi dimineață, lotul jucătorilor gălățeni pleacă din Capitală spre localitatea Montana, unde mâine seară va întâlni echipa cu același nume, în returul șaisprezecimilor "Cupei CEV". În tur, la Galați, a fost 3-0, iar pentru calificarea mai departe în competiția organizată sub egida Confederației Europene de Volei, gălăţenilor le sunt necesare două seturi câștigate, pentru a evita disputarea prelungirilor la setul de aur. 

CSU Belor, una caldă, alta rece

Echipa feminină a Galațiului, CSU Belor, a primit o lecție de la "U" Cluj, o gruparea alcătuită numai din jucătoare autohtone. Întâlnirea s-a încheiat cu un rezultat surpriză, 3-2 (17-25, 25-21, 12-25, 25-16, 15-9) pentru clujence. A doua zi, lucrurile au arătat mult mai bine, elevele antrenorului Bogdan Paul impunându-se cu același scor, 3-2 (25-21, 21-25, 25-21, 25-27, 15-9) în fața echipei organizatoare a turneului - Dinamo. La echipa din București au evoluat multe junioare, o mare parte dintre senioare căzând testul Covid. Succesul putea fi mult mai clar, pentru că în al patrulea set fetele noastre au avut 23-18 pe tabelă, dar au cedat cu 25-27, pierzând totodată și un punct în clasament.

După trei turnee, CSU Belor a acumulat patru victorii și două înfrângeri, deși putea fi și mai bine. Echipa aliniată: Anamaria Berdilă, Sorina Miclăuș, Adina Roșca, Andreea Tămaș, Talita do Nascimento, Borislava Saykova, Lara Vukasovici, Nikolina Bozicevici, Elena Beceva, Mirela Şahpazova.

Citit 1164 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.