CSM Arcada, încă un succes foarte clar

CSM Arcada, încă un succes foarte clar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima parte a competiției naționale masculine de volei se apropie de fluierul final, iar evoluția echipei gălățene, dublă campioană națională, se află în parametrii doriți.

În pofida unor probleme de sănătate, provocate de coronavirus, comportarea echipei CSM Arcada este foarte bună. În penultimul turneu, organizat de Clubul Unirea Dej, gălățenii au susținut un singur meci, pe care l-au adjudecat de justețe. Duminică după-amiază au întâlnit o nou-promovată, CSU Știinţa București, pe care au dominat-o da capo al fine, câștigând la zero. Scorul a fost 3-0 (25-18, 25-20, 25-15), stabilit după circa o oră de joc. Echipa aliniată: Sestan, Nalobin, Klapwijk, Bala, Talpă, Lescov - Cristudor (libero). Alți cinci jucători care au făcut deplasarea, sub comanda șefului secției de volei a CSM - Marius Pârvu, au fost folosiți pe parcursul întâlnirii: Stankovici, Rață, Jovanovici, Stuart și Darlaczi.

Despre situația actuală a staffului tehnic și a echipei l-am rugat să ne vorbească pe profesorul Sergiu Stancu. ”Ne aflăm într-o situație mai specială, deloc plăcută, provocată de pandemie. Întregul staff am avut probleme în urma ultimelor două teste, ca și câțiva jucători, iar acum suntem în așteptarea unor rezultate favorabile, în cursul acestei săptămâni. Avem un sezon de toamnă destul de încărcat, cu trei meciuri în ultimul turneu, de la Craiova (11-13 decembrie), și participarea la turneul de la Moscova (15-17 decembrie), pentru optimile Cupei CEV. La Craiova avem un meci greu, cu echipa gazdă, imbatabilă pe teren propriu până acum, plus două jocuri cu echipele din Baia Mare și Timișoara. Extrem de important va fi meciul cu olandezii de la Groningen, din capitala Rusiei, unde nu vrem să facem un simplu act de prezență. Cu excepția lui Olteanu, în rest ne bazăm pe tot restul lotului, capabil de evoluții notabile, chiar în fața unor adversari puternici. Aducând în discuție evoluția meciului de duminică, băieții noștri și-au făcut datoria, au jucat bine și au adăugat încă trei puncte în clasament, ajungând la 18 și un setaveraj foarte bun (19:4). Ne aflăm la un punct în fața actualului lider, de conjunctură, dar cu un joc mai puțin disputat”.

Următoarele teste obligatorii înaintea unor jocuri oficiale vor avea loc mâine, examene pe care le așteptăm cu emoție, dar și cu multă încredere.

Citit 1190 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.