FCM Dunărea - C.S. Otopeni 2-1 (2-0). Gălăţenii puteau face scor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţinii spectatori prezenţi în  tribunele  de la "Dunărea" au salutat primul succes al echipei favorite în acest sezon. O victorie deosebit de preţioasă după startul nereuşit din meciul de pe Litoral. Totuşi, suporterii dunărenilor au fost mai puţin mulţumiţi de faptul că victoria nu a  fost mai clară - aşa cum a arătat-o calitatea jocului din primele 45 de minute.

Într-adevăr, elevii lui Viorel Tănase au avut  o primă repriză bună, de care ar fi putut profita, rotunjindu-şi scorul. Din păcate ratările nu au putut fi eliminate (este şi greu să se întâmple acest lucru), şi la pauză aveau doar 2-0 pe tabelă,  în loc de 3-4 la zero.

Repriza întâi a fost a lui Vali Munteanu! El a construit, cu măiestrie, faza primului gol şi l-a  finalizat pe cel de-al doilea. În min. 15, "unşpearul" nostru şi-a "croşetat" mai mulţi adversari şi i-a pus mingea pe tavă lui Enache, care a înscris nestingherit.

Trei minute mai târziu, acelaşi Munteanu a pornit ca din tun, pe flancul drept, şi nu s-a oprit decât după ce a finalizat în colţul lung. Deşi s-au aflat la cârma jocului, gălăţenii nu au reuşit o desprindere  decisivă, deşi după aspectul jocului o meritau.

Ce s-a întâmplat după pauză

Antrenorul echipei din comuna cu aeroport, de lângă Capitală, a efectuat două modificări în formaţie, încă din primul minut de la reluare. Şi rezultatul s-a văzut imediat. În min. 47, Lupu - unul dintre noii introduşi - a înaintat pe partea stângă până la careul nostru, Cristescu nu a intervenit şi oaspetele a marcat pe lângă Pârvu: 2-1.

Şi, aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de situaţii, faţa jocului s-a schimbat aproape în totalitate. Ilfovenii au căpătat curaj, în timp ce alor noştri nu le-a mai ieşit jocul. În min. 65, cei din Otopeni au fost la un pas de egalare, neşansa aceluiaşi Lupu a fost aceea că a comis henţ într-o poziţie ideală.

Se putea mai mult

Din acest moment gălăţenii şi-au mai revenit şi s-au apropiat ameninţător de buturile adverse. Cârjan a fost la trei metri de gol, dar - aflat în unghi - a trimis alături. În min. 75 Chelaru putea şi el să realizeze desprinderea, dar s-a încurcat în minge şi a fost blocat. O fază asemănătoare s-a petrecut în ultimul minut (90+3), când Cârjan putea face uşor 3-1, dar în locul unui dribling pe lângă goalkeeperul advers a  preferat un atac frontal şi a fost deposedat de portar!

Au jucat formaţiile:

FCM DUNĂREA: Pârvu - Cristescu (min. 78 - L.Radu) , Velescu, Cucu (o noutate pe linia de fund), Dan Popescu - Cioinac, Al. Cristea, V. Munteanu - Avram (73 - Bostan), Cârjan, Enache (58-Chelaru).

CS OTOPENI: Râmniceanu - Odoroabă, Perde, Iuhas (46 - Lupu), Al. Dragomir, Voinea (70 - Cerpan), Neagoie, Ghiţă, Serediuc - Manea, Ene (46-Anghel).

Citit 625 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.