Fotbal cu scurgeri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „…şi balonul se scurge pe lângă barăăă!” Cunoaşteţi remarca aceasta de crainic TV care critică, parcă, instaurarea fotbalului la pauşal, ca să nu spun că alertează o anumită ramură a medicinii. Sportul-rege de la noi a fost aproape de calificarea cu 6 echipe în grupele cupelor continentale: Oţelul în Liga Campionilor, FC Vaslui, Steaua, Rapid, Dinamo şi Gaz Metan în Europa League.

Ar fi fost însă prea mult (detest exclamaţia-şablon „ar fi fost prea frumos”, chiar dacă ea a făcut istorie), am fi asistat, astfel, la germanizarea activităţii conduse de Mircea Sandu şi Mitică Dragomir, or noi trăim în ţara în care orice serviciu este oferit „cu pierderi pe reţea”: apa menajeră, căldura din calorifere, gazele (măcar o dată pe săptămână tot mai sare în aer un apartament prin România), până şi pâinea iese sub gramajul dorit sau cu şoarecele pe post de fibră.

Nu, disciplina datului cu piciorul în minge nu s-a apometrizat, iar Dinamo (că Gaz Metan este în trecere prin conducta performanţei) reprezintă dovada vie a ruginii care îţi murdăreşte chiuveta speranţei.

Fotbalul cu scurgeri ne va umple totuşi casele şi în această toamnă: fix 24 de partide ne vor pune la încercare patriotismul, chiar dacă la finalul câtorva (de-ar fi tot mai puţine spre deloc) fi-vom pe punctul de a-l strânge de gât pe preşedintele de asociaţie. Soarta face ca UEFA, FRF şi persoana juridică compusă din proprietarii de apartamente să se numească tot asociaţii.

* Poate cea mai impertinentă ştire „sportivă” a săptămânii trecute a fost aceea referitoare la nunta lui Cristi Borcea. Aproape că n-a existat rubrică pe la TV (excludem TVR-ul din această ecuaţie manelistică) în care să nu se pomenească o vorbă-două despre episodul cumetriei şefului de la Dinamo.

Divorţat recent, tipul cu freză de gimnaziu din conducerea clubului bucureştean şi-a luat o fată din popor. Din poporul feminin care urcă pe podiumurile de prezentare de dragul modelingului.

Ce s-a devorat la nunta de intelectuali la care naş a fost Gigi Becali? Am aflat în avans tot de la micul ecran: berbecuţi la proţap şi homar breton. Sau homar cu păru-n ochi, că tot făcui referire la coafura distinsului ginerică. 

Citit 523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.