CSM Arcada, pe un trend favorabil

CSM Arcada, pe un trend favorabil
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Finalul acestui tur de campionat al Diviziei A1 i-a găsit pe jucătorii de la CSM Arcada într-un vârf de formă sportivă. Acest lucru a fost demonstrat și de evoluțiile din ultimul turneu găzduit de Craiova.

Trei victorii clare, din tot atâtea jocuri, iar una dintre ele a fost cu efect direct asupra podiumului. CSM Arcada a reușit să încheie cu brio prima parte de campionat, iar acum se pregătește de turneul european.

- Domnule profesor Sergiu Stancu, cum catalogați finalul acestui sezon de toamnă/iarnă?

- Extrem de favorabil și îmbucurător în perspectiva turneului ce urmează în optimile "Cupei CEV". Am dominat clar acest turneu, iar victoria cu echipa gazdă, SCMU Craiova, a fost decisivă în lupta pentru șefia clasamentului. A fost 3-1 cu gazdele noastre, 3-0 cu Baia Mare și tot 3-0 cu tânăra echipă a Universității de Vest Timișoara, recent venită printre echipele din primul eșalon.

-  Acest turneu a fost un preambul la ceea ce se va petrece în capitala Rusiei?

- Am revenit în fruntea clasamentului, nu întâmplător, ci grație unei evoluții mature, greu de contracarat de adversari. Evident că jocul nostru ne-a adus aceste succese, în care am pierdut un singur set, dar constituie un mare plus în perspectiva prezenței la turneul organizat de Confederația Europeană de Volei. Se anunță un turneu dificil, dar și o posibilitate de a arăta că voleiul nostru are o poziționare favorabilă pe bătrânul continent. Suntem hotărâți să demonstrăm acest lucru.

-   Cum se va desfășura programul?

-  Luni dimineață (ieri n.n.) plecăm la Moscova cu un lot de 15 jucători, toți apți sub toate planurile, inclusiv cel al testului COVID-19. După-amiază am programat o ședință de forță, iar marți vom face un nou test COVID-19 și, de asemenea, antrenamentul oficial. Băieții se prezintă într-o bună dispoziție de joc și așteptăm cu încredere meciul cu olandezii de la Groningen, ce este programat miercuri, la ora 15,00 (ora României). În cel de-al doilea meci al turneului, Dinamo Moscova îi va întâlni pe sârbii de la Vojvodina Novi Sad, iar învingătoarele vor susține meciul decisiv pentru calificarea în sferturi. Sperăm într-o victorie și vom lupta pentru obținerea ei, pentru a ne putea măsura forțele cu reprezentativa voleiului din Moscova.

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2020 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.