Gălățenii, optimiști înaintea turneului din ”Cupa CEV”

Gălățenii, optimiști înaintea turneului din ”Cupa CEV”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa campioană națională CSM Arcada se află în fața unui foarte important examen continental – optimile de finală ale "Cupei CEV". Un examen pe cât de dificil, pe atât de tentant.

CSM Arcada se află după ultimul turneu al turului campionatului intern, unde a demonstrat că este într-adevăr o echipă de top ce merită un loc în ierarhia națională. În același timp, un semnal că jucătorii sunt într-o bună formă sportivă, lucru îmbucurător în perspectiva prezenței la turneul moscovit, ce are loc astăzi și mâine.

În legătură cu acest important examen am dialogat cu Sergiu Stancu, antrenorul dublei campioane naționale, continuând interviul început în ediția de ieri a ziarului nostru. 

- Vă rog să ne spuneți câte ceva despre acest turneu continental.

-Este un turneu între patru echipe. Noi vom juca cu olandezii de la Amesodt Lycurgus Groningen, o echipă de top în țara sa, în timp ce gazdele de la Dinamo Moscova o vor întâlni pe Vojvodina Novi Sad. Arbitrul ce va conduce jocul nostru este Kanstantsin Asipchyk, din Belarus, secondat de Alexei Paşkevici din Rusia.

- Ce știți despre olandezi?

-Groningen este o echipă puternică, are jucători experimentați, cu multe prezențe în competițiile continentale. Unele informații le-am primit și de la Nils Kalpwijk, căpitanul nostru, care îi cunoaște foarte bine. Am analizat meciurile lor în ultima perioadă, ceea ce ne-a ajutat să pregătim o tactică adecvată pentru acest joc. Cu siguranță că va fi o partidă grea, de cupă europeană, dar ne găsește bine pregătiți.

- Cum se prezintă jucătorii noștri și cum privesc acest examen continental?

- Toți băieții sunt pregătiți și dispuși la efort. Venim după un turneu deosebit de fructuos, cu trei victorii în tot atâtea jocuri, victorii și evoluții clare, în urma cărora am acumulat maximum de puncte. Evident, aceste succese ne-au readus în fruntea clasamentului. Jocul și victoria cu echipa gazdă, de pildă, a avut și darul de a aduce multă încredere în rândul jucătorilor noștri. Echipa gazdă, SCMU Craiova, este una dintre pretendentele la titlu. Acest lucru este extrem de benefic acum înaintea unui meci de o asemenea importanță.

- Să înțelegem că toate preparativele vă sunt favorabile și plecați la Moscova cu mult optimism?

-Putem spune și astfel, dar este un optimism cumpătat. Știm cu ce și cum ne prezentăm la această confruntare, la potențialul băieților și vom aborda jocul la victorie. Vrem să trecem mai departe și să jucăm apoi, probabil, cu cei de la Dinamo Moscova, care pornesc favoriți împotriva sârbilor din Novi Sad.

- Vă rog să prezentăm și jucătorii care au urcat în avionul cu destinația Moscova.

- Deși avem și individualități, atuul nostru este forța grupului. Avem întregul lot valid – fizic, psihic și din punctul de vedere al sănătății – am trecut cu brio și de testul Covid 19 și ne vom prezenta în plenitudinea forțelor. În acest sens, am hotărât să mergem cu toți cei 15 jucători, care ne pot ajuta la un astfel de examen. În ordinea numerelor de pe tricouri lotul se prezintă astfel: Rață, Talpă, Nalobin, Darlaczi, Jovanovici, Keegan, Lescov, Sestan, Bala, Klapwijk, Stewart, Cristudor, Kantor, Olteanu și Stankovici. Delegația noastră este condusă de Marius Pârvu, șeful secției, iar staff-ul tehnic e alcătuit din subsemnatul, secundul Răzvan Tănăsescu, Carlo Sati (preparator fizic) și Eugen Pascale (fizioterapeut). Ne aflăm la Moscova cu gânduri optimiste, pe care le dorim materializate într-o performanţă. 

Citit 1359 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2020 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.