Tripleta ofensivă a Oțelului a făcut diferența în atac

Tripleta ofensivă a Oțelului a făcut diferența în atac
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Antrenorul Petre Grigoraș s-a bazat spre finalul anului pe un trio de atac format din Nica, Răducan și Gavrilă, cei mai influenți jucători în realizările echipei.

Oțelul a încheiat anul 2020 în obiectivul propus, pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Dacia Unirea Brăila, însă ambele poziții duc la barajul de promovare. Mai mult, gălățenii au un avans de patru puncte față de CSM Focșani, principala contracandidată. Gălățenii au obținut 22 de puncte din zece partide disputate, cu un golaveraj de 25-8. Oțelul are cea mai bună defensivă din serie, la egalitate cu Viitorul Ianca.

În ceea ce privește impactul ofensiv, golgheterul la zi al echipei este Bogdan Gavrilă, cu șase reușite, urmat de Marius Matei, cu cinci, dintre care două din penalti. Au mai punctat Răducan (4), Nica (2), Stoian (2, ambele din penalti), Ghiocel, Sîrghi, Alecu, Neagu și Cireș - câte un gol.

Contribuțiile ofensive ale jucătorilor

Am luat în calcul fiecare contribuție decisivă la marcarea golurilor ale jucătorilor și am punctat astfel: 3 puncte pentru un gol marcat, 2 puncte pentru un gol marcat din lovitură de la 11 metri, câte 1 punct pentru pasă de gol sau penalty obținut, respectiv minus 1 punct pentru penalty ratat. Iată clasamentul obținut: 1. Gavrilă (21 puncte), 2. Răducan (15), 3. Matei (13), 4. Nica (12), 5-6. Stoian (5) și Neagu (5), 7-8. Ghiocel (4) și Cireș (4), 9-10. Alecu (4) și Sîrghi (4), 11-12. Sevastian (1) și Păun (1). Dintre aceștia, pe lângă liderul golgheterilor Gavrilă, se remarcă Alin Nica, care are cele mai multe pase de gol și cele mai multe penaltiuri obținute, câte trei în dreptul fiecărei categorii.

Altfel, în topul celor mai folosiți jucători de către antrenorul Petre Grigoraș în prima parte a sezonului, se poate remarca faptul că primează cei cu experiență. Ionuț Neagu a strâns 870 de minute pe teren, urmat de Dan Popescu (864) și Costin Ghiocel (810). Dintre fruntașii acestei categorii nu lipsește nici Cristian Sîrghi, fundaș cu mare experiență, care a bifat 791 de minute pe teren.

Citit 2620 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.