CSM Arcada, spre al treilea titlu
Foto: Sorin Pană/ Sportul ilustrat

CSM Arcada, spre al treilea titlu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele mai bune echipe din campionatul masculin Divizia A1 au parcurs deja jumătate de competiție, prilej și pentru noi de a formula unele concluzii. Evident, acest lucru îl realizăm în cadrul unui dialog cu apreciatul antrenor, profesorul Sergiu Stancu.

- Pentru echipa noastră, dublă-campioană națională a ultimelor ediții, prima parte a sezonului 2020-2021 a fost deosebit de fructuoasă. Doriți să detaliem acest lucru?

- Indiscutabil, încheiem o perioadă bogată în evenimente pentru voleiul masculin gălățean, dar și bine garnisită, cu multe realizări. Toate aceste lucruri s-au petrecut în condiții speciale, din cauza pandemiei. Am încheiat turul campionatului cu un bilanț foarte bun, mai ales dacă ținem cont și de condiții. Din cele zece meciuri disputate, am înregistrat nouă succese de trei puncte (la scorul de 3-1 și 3-0) și am avut o singură partidă pierdută, cu scorul de 1-3. Am acumulat 27 de puncte (setaveraj 28:5), realizare care ne plasează în fruntea clasamentului.

Înainte de primul turneu, de la Zalău, am avut nu mai puțin de cinci jucători infectați cu Covid-19, iar în aceste condiții nu am avut niciun fel de antrenamente, iar meciurile au avut de suferit. Nu prezint acest aspect ca o scuză pentru singurul meci pierdut, ci doar ca o mențiune. Per total, însă, am avut un tur de campionat reușit, care ne îndreptățește să credem că ne aflăm pe drumul bun spre un nou titlu de campioni.

- Pe lângă jocurile din campionat, au fost și participările în competițiile continentale, dar despre acest lucru vom vorbi într-un alt material. Aș dori să ne aplecăm asupra programului ce urmează.

- Ultimul examen l-am avut în turneul de la Moscova, din "Cupa CEV". După aceste meciuri, am revenit acasă și am continuat programul de pregătire, cu câte unul sau două antrenamente pe zi. Acestea au continuat până pe 22 decembrie, dată în care am stabilit să luăm o scurtă vacanță. Vom reveni la treabă pe 27 decembrie, când vom avea un program de pregătire susținută. La puține zile după reluare, ne vom prezenta la primul turneu al returului, ale cărui meciuri se vor disputa în perioada 15-17 ianuarie. După toate probabilitățile, acest turneu va avea loc la Galați, în organizarea Clubului Arcada. Partenere vor fi echipele VM Zalău, asupra căreia avem de luat o revanșă, și Unirea Dej - ocupantele locurilor 2 și 5 la finalul turului.

- Arcada are de disputat și meciurile din "Cupa României". Când vor avea loc acestea?

- La câteva zile după primul turneu, în perioada 27-30 ianuarie, se va juca pentru Cupă, pe un teren neutru. Noi vom avea primul joc în compania echipei câștigătoare dintre Știința Explorări Baia Mare și Steaua București. Se va juca până la stabilirea finalistelor, iar meciul decisiv pentru adjudecarea trofeului va avea loc mai târziu. În continuare, vor avea loc meciurile din campionat.

- Cum se va finaliza competiția națională?

- După consumarea tuturor meciurilor returului, vor fi stabilite datele și echipele pentru turneul play-off și play-out, respectiv primele patru și ultimele trei, precum și a celor patru echipe de la mijlocul clasamentului, pentru locurile 5-8. Pentru meciurile oficiale ale finalului de sezon vom beneficia de serviciile tuturor jucătorilor pe care îi avem în lot: Klapwijk, Rață, Talpă, Nalobin, Darlaczi, Jovanovici, Keegan, Lescov, Bala, Sestan, Stewart, Cristudor, Olteanu, Stankovici și Kantor. Sperăm cu toţii că şi partea a doua a competiţiei să ne fie favorabilă, pentru a încheia întregul sezon cu fruntea sus.

Citit 1104 ori Ultima modificare Duminică, 27 Decembrie 2020 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.