CSM Arcada, pregătiri pentru al treilea titlu

CSM Arcada, pregătiri pentru al treilea titlu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii au dominat categoric, cu o singură excepţie, turul campionatului și, de asemenea, au înregistrat evoluții notabile în cele două competiții continentale, Liga Campionilor și Cupa CEV. La ora actuală, dublă campioană, preocuparea de căpătâi a staffului tehnic este o pregătire amănunțintă și atentă a acumulărilor pentru partea a doua a Diviziei A1, dar și pentru "Cupa României".

''Obiectivul nostru este foarte clar, cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv de campioni și câştigarea Cupei. De aceea nu ne permitem niciun fel de rabat de la pregătirea acestei perioade. De acumulările pe care le facem acum va depinde calitatea exprimărilor noastre în examenele care se apropie cu pași repezi. Am tratat cu bine perioada sărbătorilor de iarnă, în care am planificat cu cea mai mare atenție timpii de repaus și pregătire, am efectuat câte două antrenamente pe zi. Astfel, a continuat pregătirea și săptămâna trecută, imediat după trecerea în noul an, dar și în perioada imediat următoare. La pregătiri a luat parte întregul lot de jucători, cu toții apți de a pune umărul la îndeplinirea obiectivului acestui sezon'', ne-a declarat profesorul Sergiu Stancu, antrenorul clubului gălățean.

Peste câteva zile vor demara meciurile returului, care se vor disputa tot sub formă de turnee. Trei din cele șase turnee vor fi organizate de către Clubul Arcada.

''În primul rând, este o responsabilitate în plus pentru club, dar și pentru jucători. Nici nu ne gândim să considerăm jocurile de pe teren propriu mai la îndemână. Dimpotrivă. La Galați vom juca împotriva fruntașelor voleiului de la noi, iar acestea, ca și echipa noastră, au aceleași obiective. Dacă nu i-am trata cu cea mai mare atenție, ar fi o mare eroare din partea noastră'', a mai spus Sergiu Stancu, întrebat dacă va fi un avantaj că vor organiza trei turnee.

Programul complet al returului

Primele meciuri vor avea loc în weekend, la Galați, 15-17 ianuarie. CSM Arcada va întâlni echipa din Zalău, cu care a avut, în fiecare sezon, jocuri foarte disputate, iar în acest an a înregistrat singura înfrângere din campionat cu zălăuanii. A doua grupare din primul turneu este Unirea Dej, pe care gălățenii au învins-o în tur la masa verde, din cauza cazurilor de coronavirus.

După două săptămâni va avea loc turneul de "Cupa României" de la Cluj-Napoca, în care se va juca până la stabilirea finalistelor. Arcada va juca împotriva învingătoarei dintre Steaua și Știința Explorări Baia Mare.

Apoi se va intra în linie dreaptă cu meciurile din Divizia A1, iar programul următoarelor turnee arată astfel: turneul al doilea, la Galați, 12-14 februarie, cu Steaua și CSU Brașov; turneul al treilea, la București, 27 februarie - 1 martie, în organizarea Clubului Dinamo, în afară de echipa organizatoare va mai fi prezentă și "U" Cluj; turneele 4-5, tot la București, în organizarea CSU Știința. CSM Arcada va susține un singur meci, cu echipa gazdă, în timp ce echipa Unirea Dej va fi a treia participantă; turneul al șaselea (27-29 martie), la Galați. Un turneu în care va avea un meci foarte greu cu SCM "U" Craiova. Vor mai fi prezente Știința Explorări Baia Mare și Universitatea de Vest Timișoara.

După disputarea acestor partide, vor avea loc ultimele confruntări - cele decisive, pentru play-off și play-out.

Gh. Arsenie

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2021 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.