Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gălățenii au reușit să se califice în faza optimilor de finală ale Champions League, alături de marile echipe ale Europei.

Drumul european al celor de la United Galați va ajunge și la cel de-al treilea episod, faza optimilor de finală, datorită calificării minunate obținute pe terenul campioanei Poloniei, Rekord Bielsko Biala, cu un succes categoric, scor 6-3.
Casele de pariuri le atribuiau gălățenilor la victorie în Polonia o cotă de 5,65, ceea ce făcea să pară înaintea meciului că United va fi victimă sigură pe terenul polonezilor. Tactica prin care a reușit antrenorul-jucător Florin Ignat să le transmită băieților încrederea necesară pentru a trece de polonezi, a fost un discurs motivațional, ajutat și de brazilianul Daniel Araujo. Chiar înainte să intre pe teren, antrenorul și-a strâns elevii și le-a transmis câteva gânduri.

Florin Ignat: - Vreau să vă bucurați încă o dată de tot ce se întâmplă acolo (n.r. - pe teren) și sper să le dăm ocazia celor de acasă să mai joace un meci, implicit și vouă. Așa că, Daniel, cum?

Daniel Araujo: - Dăm în ei!
Și au dat! În special Araujo, care a marcat de cinci ori. La finalul discursului, cu toții s-au încărcat pozitiv cu energie și încredere, iar forța grupului a făcut diferența în fața unui adversar foarte valoros.

Pentru profesorul Tămășanu

Băieții de la United au avut un motiv în plus să lupte la meciul din Polonia. Jucătorii erau în drum spre jocul de Liga Campionilor când au aflat teribila veste a trecerii în neființă a profesorului Tămășanu, alături de care recent câștigaseră titlul de campioni și Supercupa României. Tămășanu era preparatorul fizic al echipei și un apropiat al tuturor componenților lotului. Jucătorii au ținut un moment de reculegere în memoria fostului lor profesor înaintea meciului din Polonia, iar acest aspect le-a insuflat și mai multă dorință de victorie.
De altfel, imediat după întoarcerea din Polonia, toată echipa a mers la mormântul profesorului Tămășanu, pentru a aprinde o lumânare în memoria sa și a-și exprima mulțumirile pentru toate cele învățate de la profesor.

Astăzi, tragerea la sorți

Altfel, United se află în urnele tragerii la sorți de astăzi, de la sediul UEFA, acolo unde vor fi stabilite partidele pentru optimile Ligii Campionilor (ora 15,00). Printre alții, gălățenii pot întâlni cele mai mari echipe din futsal, cum ar fi Barcelona, Benfica, Sporting sau Inter Movistar. Meciurile din faza optimilor se vor juca într-o singură manșă, pe terenul primei echipe extrase din urnă dintre cele două care se vor confrunta.
Până acum, în competiția internațională, United a trecut de campioana Israelului, Dolphins Ashdod, scor 1-0, și de campioana Poloniei, Rekord Bielsko-Biala, scor 6-3.

Citit 945 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.