Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Lupta pentru câștigarea locului de promovare în Liga a II-a se anunță a fi una extrem de strânsă, iar echipele din seriile I și a II-a au început să se întărească pe posturile deficitare.

Oțelul are o misiune dificilă în acest an, dar pe care suporterii așteaptă să o îndeplinească cu brio: promovarea în Liga a II-a. În acest sens, gălățenii conduși de antrenorul Petre Grigoraș s-au reunit cu două noutăți în lot: George Bârlădeanu și Stelian Cucu, plus promisiunea că vor mai veni încă doi jucători, în perioada următoare. La capitolul plecări, Oțelul a renunțat la Matei, Dima, Grădinaru, Manău și Țicămucă, iar alți doi ar putea să fie în aceeași postură în zilele următoare.
Nu stau degeaba nici echipele cu care Oțelul se va lupta la promovare în acest sezon. Dacia Unirea Brăila, liderul la zi al seriei a II-a, la egalitate de puncte cu gălățenii, a reușit să perfecteze două transferuri, prin aducerea a doi jucători localnici: fundașul Cătălin Stănciulescu, ultima oară la Viitorul Ianca, și portarul George Tudor, de la Unirea Slobozia, ambii fiind jucători cu experiență. Cealaltă echipă din serie cu care Oțelul se bate pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri de baraj, CSM Focșani, care se află la o distanță de patru puncte de primele două clasate, a renunțat la mai mulți jucători: Horvat, Munteanu, Maftei, Mic și Ghenovici, în vreme ce atacantul Jurj se află aproape de un transfer la Gloria Buzău. Lemac, celălalt atacant al echipei din prima parte a sezonului, a intrat în ultimele șase luni de contract și e posibil să părăsească și el gruparea focșăneană. Printre echipele interesate de Lemac se numără chiar Oțelul și Dacia Unirea Brăila. La capitolul sosiri, Focșaniul mizează pe experimentatul Sorin Strătilă (foto), care a evoluat multe sezoane la nivelul primei ligi, plus Moisi (Aerostar), Găină (Clinceni), Dragomir (Alexandria) şi Moisin (FC Brașov).

Foresta mizează pe jucători străini

Din seria I se remarcă Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Știința Miroslava, toate fiind la egalitate de puncte la capătul primei părți a sezonului. Două dintre aceste trei echipe se vor împerechea la baraj cu cele din seria Oțelului. Foresta Suceava a transferat trei jucători străini până acum: Zouaoui (Toulon, Franța, liga a treia), Darko Terzici (Radniki Sombor, Serbia) și David Knezevici (liber de contract, Serbia). Știința Miroslava a anuțat că a ajuns la un acord cu cinci noi jucători pentru retur, însă a fost anunțat oficial până acum doar portarul Valentin Sima, de la CS Mioveni. Remarcabil este faptul că Bucovina Rădăuți, cea de-a treia echipă aflată în lupta la promovare, a jucat până în prezent trei partide amicale, iar la capitolul transferuri l-a adus pe fundașul Vitu, de la Foresta Suceava.
Reluarea jocurilor oficiale în Liga a III-a este programată pe 13 martie.

Citit 6525 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.