Dorinel Munteanu: „Cine nu confirmă, pleacă!”

Dorinel Munteanu: „Cine nu confirmă, pleacă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul Oţelului se gândeşte deja la sezonul următor, atunci când spune că va ţinti cu adevărat piscurile Ligii I * „Nu vreau să-mi mai demonstreze nimeni nimic, cer doar confirmarea faptului că mă pot baza pe ei şi la anul”, susţine tehnicianul roş-alb-albaştrilor *

Excluderea pionilor în plus

Scriam joi despre pionii în plus din vestiarul Oţelului şi de faptul că la vară aceştia vor fi disponibilizaţi. Antrenorul Dorinel Munteanu agreează faptul că cine nu l-a ajutat în ediţia 2009-2010 a Ligii I nu mai are ce căuta printre roş-alb-albaştri şi în campionatul următor.

Evident, Neamţul nu putea evita partida de sâmbătă, cu Rapid Bucureşti, una în care – spune el – se joacă poziţia a 7-a din clasament.

„Respect, nu teamă”

Reporter: Dorinele, te gândeşti să depăşeşti în ierarhia Ligii I formaţia din Giuleşti? Cu o victorie, ar fi posibil acest lucru.

Dorinel Munteanu: Sincer, n-am făcut niciun calcul, pentru că aşa m-am gândit la trei puncte şi în deplasarea de la Iaşi şi ne-am ales numai cu unul. Totuşi, la începutul returului am spus că vreau mai multe puncte decât în toamnă şi, tot adunându-le, ne cresc şansele pe final de sezon să ocupăm un loc mai bun. Vom avea, însă, un joc extrem de greu cu Rapidul, echipă pentru care manifest doar respect, nu şi teamă.

Reporter: Nu te temi de forma de moment a giuleştenilor? Au dat de pământ cu Steaua (n.r. – scor 5-1)…

Dorinel Munteanu: Nu mă tem de nimic, nici de antrenorul Ioan Andone, nici de faptul că au învins Steaua la scor. Vreau ca timp de 90 de minute să dăm totul pe teren pentru a câştiga.

Mă bucur că am recuperat multe puncte şi că, în comparaţie cu situaţia de la finalul turului, suntem la un pas de ei. Îmi doresc ca fanii să umple stadionul şi să ne încurajeze. 

„Acel 0-7 nu contează”

Reporter: Pe de altă parte, este binecunoscută inconstanţa Rapidului din acest sezon. Se poate profita de acest aspect?

Dorinel Munteanu: Pentru Rapid, ca şi pentru noi, punctele sunt foarte importante în jocul de sâmbătă. Nu mă bazez decât pe jucătorii noştri, pe aportul echipei, atitudinea băieţilor, şi nicidecum pe inconstanţa Rapidului.

Reporter: Acum trei ani şi jumătate, echipa de sub Podul Grant câştiga la Galaţi cu 7-0.

Dorinel Munteanu: Ştiu, dar nu mă tem de statistică, de trecut. Sunt alţi jucători, este alt antrenor - atât la Oţelul, cât şi la Rapid - şi le-am explicat băieţilor că trebuie doar să ne respectăm adversarul. Toate celelalte lucruri nu mai contează.

„Vreau o echipă tot mai puternică”

Reporter: E cazul să-ţi mobilizezi suplimentar echipa la acest joc?

Dorinel Munteanu: De ce? Din punctul meu de vedere, motivaţia nu trebuie să dispară, indiferent de etapa în care ne aflăm. Am spus mereu că vreau să formez o echipă competitivă, iar pentru asta trebuie să menţinem tempoul, determinarea…

Nu trebuie să-mi mai demonstreze nimeni nimic, ci să-mi confirme că mă pot baza pe fiecare dintre jucătorii actuali şi în campionatul care urmează. Vreau continuitate, iar băieţii au înţeles că cine nu confirmă, va pleca. Vreau la Galaţi o echipă tot mai puternică. 

Reporter: Ţi-ar conveni un rezultat de egalitate sâmbătă?

Dorinel Munteanu: Un egal? Da, m-ar mulţumi, dar la fiecare joc ne gândim să-l câştigăm. N-ar fi rău un punct, asta ar însemna că se mai joacă pentru locurile 7-8.

Comentariu foto: Dorinel Munteanu le arată uşa jucătorilor care în campionatul curent au stat mai mult rezervă

Citit 1389 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.