UPDATE * United a atacat decizia depunctării
Foto: unitedgalati.ro

UPDATE * United a atacat decizia depunctării
Minus două puncte, la start de play-off
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, 31 ianuarie 2021 * United Galați, campioana României la futsal, a decis să atace decizia comisiilor federale de depunctare cu două puncte înainte de startul play-off-ului, ca urmare a unor datorii către brazilianul Borges, al cărui contract a fost reziliat unilateral în 2019.

”Da, din păcate, ne-au fost retrase două puncte, în urma litigiului creat după modificarea regulamentului de către Federaţie. Aveam mai mulţi jucători consideraţi extracomunitari sub contract în momentul modificării regulamentului, nu-i puteam păstra pe toţi, prin urmare ei nici nu puteau fi plătiţi. Povestea e veche şi îmi pare rău că se pune problema ca zestrea echipei să aibă de suferit. Decizia de la Comisia de Disciplină a fost deja atacată de clubul nostru, speţa se judecă şi am convingerea că vom soluţiona litigiul şi că ne vom recupera punctele”, a spus Cristian Ștefu, președintele clubului, pe site-ul oficial al CS United.

United va juca primele jocuri din play-off-ul Ligii I de futsal în perioada 13-15 februarie, la Galați, la Sala Sporturilor Dunărea. Ca urmare a clasării pe primul loc la finalul sezonului regular, United ar fi trebuit să pornească în play-off cu trei puncte în contul său, însă va avea unul singur după depunctare, la fel ca Autobergamo Deva (locul 3 din sezonul regular), cu unul mai puțin ca Imperial Wet Miercurea Ciuc.


(30 ianuarie 2021) Campionii de la United riscă depunctarea din cauza unei datorii! Echipa gălățeană de futsal a fost sancționată cu depunctarea a două puncte de către comisiile federale din cauza unei datorii către un jucător străin.

Deși traversează o formă sportivă excelentă, United se confruntă cu probleme de care chiar nu ar fi avut nevoie înainte de startul play-off-ului Ligii I la futsal, acolo unde s-a calificat de pe prima poziție. Astfel, United ar fi trebuit să pornească în play-off cu trei puncte, cele mai multe dintre echipele participante. Însă, lucrurile nu sunt atât de grozave ca urmare a deciziilor luate de comisiile federale în această săptămână, care au dat câștig de cauză brazilianului Kailon Subtil Borges (foto, în prim-plan), fost jucător al lui United, pentru neplata obligațiilor financiare către acesta.

Iată decizia comisiei ”... a dispus sancționarea CS United Galați cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau a legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicată – depuncter 2 puncte pentru perioada 02.12.2020 – 16.12.2020. Comisia a acordat termen în data de 03.02.2021, ora 15:00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Kailon Subtil Borges pentru a evita în continuare depunctarea”.

Astfel, United a primit interdicție de a legitima noi jucători și o depunctare cu două puncte pentru datoriile către brazilianul Borges, iar depunctarea ar putea continua dacă până miercuri nu vor fi prezentate dovezile pentru achitarea datoriei către fostul sportiv al celor de la United.

Nu se pune problema depunctării”

Clubul United se apără și spune că a virat banii în contul din România al brazilianului, însă acesta ar fi devenit inactiv din cauza unor comisioane neplătite la timp. Astfel, gălățenii au solicitat fostului lor jucător un alt cont, care ar fi fost primit cu doar două zile înainte de pronunțarea deciziei.

”Noi am făcut plățile, dar contul său din România este blocat, probabil de la niște comisioane neplătite. Așa că am cerut un alt cont unde să putem trimite banii și am primit datele abia pe 26 (n.r. ianuarie). Nu se pune problema depunctării, vom contesta decizia și vom face dovada plății”, ne-a spus Toader Ștefu, președintele onorific al celor de la United Galați.

United a renunțat la Borges înaintea sezonului precedent din cauza unei modificări de regulament, care prevedea limitarea numărului de jucători extracomunitari. La capătul respectivului sezon, United a câștigat campionatul Ligii I de futsal.

În perioada 13-15 februarie va debuta, la Galați, play-off-ul Ligii I de futsal, cu manșele tur ale meciurilor dintre echipele calificate în faza superioară a competiției naționale. United ar trebui, conform punctelor acumulate pe teren, să înceapă play-off-ul cu trei puncte, în vreme ce Imperial Wet cu două, Autobergamo cu unul, iar FK Odorheiu fără niciun punct. Dacă se va aplica decizia comisiei federale, atunci United va fi nevoită să pornească play-off-ul cu un singur punct în clasament.

Citit 2428 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.