Oțelul se pregătește să deschidă porțile stadionului

Oțelul se pregătește să deschidă porțile stadionului
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gruparea gălățeană și-a manifestat public intenția de a le permite suporterilor accesul pe stadion, iar ministrul Novak a oferit declarații încurajatoare în acest sens.

La aproape un an distanță de ultimul meci cu spectatori pe stadion, oficialii de la Oțelul au emis un comunicat de presă prin care și-au manifestat intenția de a organiza partide cu accesul publicului pe stadion, în returul de campionat. Gălățenii au prins curaj, ca urmare a faptului că au fost deschise restaurantele și teatrele, plus interesul mare pentru vaccin din partea populației.

„...milităm pentru un mod de reorganizare privind accesul pe stadioane, care să țină cont de pandemia de Covid-19, cu atât mai mult în situațiile în care mai multe domenii de activitate și-au redeschis porțile către public. În plus, partidele de fotbal se desfășoară în aer liber, iar măsuri precum numărul limitat de persoane, distanțarea socială, purtarea măștilor, măsurarea temperaturii, intrarea și ieșirea prin mai multe puncte de acces, etc, ar putea fi mult mai ușor de implementat. Conștientizăm momentul în care întreaga societate se află din cauza acestei pandemii, dar sportul, în general, și fotbalul, în special, sunt dependente de susținerea fanilor, niciun sportiv, antrenor nu-și dorește să concureze pe arene goale. Cu atât mai mult clubul nostru, cel care există datorită fanilor și al cărui scop îi este dedicat, are nevoie de sprijinul gălățenilor, al celor care iubesc și susțin Oțelul”, se arată în comunicatul oficial emis de către Suporter Club Oțelul Galați.

Oțelul este echipa cu cei mai mulți suporteri din eșalonul al treilea, iar prezența fanilor pe stadioane ar putea însemna un avantaj în lupta pentru obținerea promovării.

Optimism din partea ministerelor

Eduard Novak, cel care conduce Ministerul Tineretului și Sportului, a declarat că își dorește ca stadioanele să fie deschise cât mai curând pentru accesul publicului. ”Pe 23 decembrie, am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (Ministrul Sănătății, în acea perioadă - n.r.) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm, în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”, a spus Novak.

Mai mult, Eduard Novak a avut o întâlnire luni cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, iar una dintre temele de discuție a fost deschiderea stadioanelor pentru spectatori până la finalul sezonului în curs.

Citit 3819 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.