Să le fi făcut pielea Cojoc!

Să le fi făcut pielea Cojoc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai hotărâţi ca niciodată, roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au fost aproape de a bate gruparea din Giuleşti * După ce au irosit trei ocazii mari cât crucea nebunului, gălăţenii au fost nevoiţi să otrăvească fântânile şi să pârjolească recoltele, fundaşul Cojoc fiind eliminat în startul reprizei secunde *

OŢELUL GALAŢI – RAPID 0-0

Meci de fotbal disputat sâmbătă în etapa a XXIX-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 8.000 spectatori;

Cartonaşe galbene: Ochiroşii 17’, Viglianti 53’, Antal 58’ / Lazăr 30’, Matici 52’, Fernandes 82’, Spadacio 84’, Constantin 89’;

Cartonaş roşu: Cojoc 55’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal (59’ Iorga), Viglianti, Ochiroşii (51’ Ilie) – Pena (73’ Paraschiv). Antrenor: Dorinel Munteanu.

RAPID: Bornescu – Săpunaru, Ad. Iordache (46’ Fernandes), Constantin, Bozovici – Matici (71’ Răduţă), Lazăr – Grigorie (81’ I. Iordache), Spadacio, Cesinha – Ioniţă. Antrenor: Ioan Andone.

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Micloş Nagy (Cluj Napoca) şi Mihai Artene (Vaslui); rezervă – Emil Voicu (Bacău).

Flori, baloane? De unde?

Rapidul chiar merita sâmbătă o bătaie zdravănă pe arena din Ţiglina III sau, cum se spune în popor, să i se scuture cojocul. Arogantă după victoria categorică obţinută în faţa Stelei (scor 5-1), gruparea de sub Podul Grant a crezut că-i aşteaptă alde Neagu şi Antal cu ghirlande de flori şi baloane sub formă de inimioară la intrarea în oraş, dinspre Tirighina.

„Am avut mare şansă că am scăpat”, avea să declare la final, printre oftaturi, tehnicianul Ioan Andone, elevii săi aducându-şi aminte abia în ultimele cinci minute că scorul este egal şi că Oţelul are un om în minus de o veşnicie. „Ştiam că gălăţenii sunt agresivi şi că ne pot pune probleme, dar am dormit pe noi. Dacă luam gol, nu mai egalam niciodată”, a concluzionat perfect antrenorul rapidiştilor.

După eliminare, şah cu Andone

Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au fost nevoiţi să tragă în inferioritate numerică din minutul 55, când Samoel Cojoc - titular în prima echipă după mai bine de un an de zile - a atacat ca la K1 o minge, iar Cesinha, aflat în preajmă, a ştiut să profite la maxim de situaţie: s-a interpus, iar bocancul „oţelarului” i-a masat coastele.

Arbitrul, altfel destul de buimac la meciul de alaltăieri, nu putea decât să scoată cartonaşul roşu, curmând entuziasmul talentatului apărător dunărean.

Fără un pion important, Neamţul a trebuit să-şi păzească „regele” până la final şi a scăpat de şah mat în faţa „nebunilor”, dezorientaţi, ai Fălcosului. „Nici în opt oameni n-am fi luat gol”, a ţinut să-şi laude băieţii antrenorul Oţelului.     

Viglianti, ce momente!

Fotbalul cu faze de poartă se derulase exact până la eliminarea lui Cojoc. La toate a fost prezent argentinianul Alejandro Viglianti, într-o formă de excepţie!

Mai întâi l-a servit ca la „all inclusive” pe Antal, rămas singur cu portarul Bornescu în 10 metri, dar omul cu mănuşi dintre buturile Rapidului l-a deposedat cu piciorul, ca un fundaş la marcaj (34’), apoi sud-americanul însuşi a trimis un voleu-lob de la 40 de metri şi goalkeeperul oaspeţilor a scos în ultima clipă din vinclu (39’).

La câteva secunde de la reluare, tot Viglianti a şutat, de la 12 metri de ţintă, iar balonul a scuturat bara transversală de era să cadă patronul rapidist George Copos de la Tribuna Oficială. Finanţatorul n-o merita, însă echipa lui trebuia s-o ia pe coajă!

Explicaţie foto: Cojoc (prim-plan) şi Cesinha au decis rezultatul final. Dacă primul n-ar fi ieşit de pe teren, Oţelul ar fi câştigat meciul cu Rapidul

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.