VOLEI. Astăzi, în turneul de la Galați. CSM Arcada, meci derbi în lupta pentru titlu

VOLEI. Astăzi, în turneul de la Galați. CSM Arcada, meci derbi în lupta pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După patru săptămâni de pauză de la primul turneu din returul Diviziei A1 de volei, echipele masculine revin în arenă pentru meciurile celui de-al doilea turneu.

Unul dintre aceste turnee are loc la Galați, în organizarea CSM Arcada. Timp de trei zile, în Sala Sporturilor "Dunărea" se vor întrece două dintre fruntașele competiției, CSM Arcada și Steaua București, plus o nou-promovată - CSU Brașov.

Pentru echipa gălățeană, acest turneu se dorește a fi o confirmare a ceea ce a realizat până în prezent, primul loc în clasament după 12 etape. Iată situația la zi, în lupta la vârf în Divizia A1: 1. CSM Arcada 33 p, 2-3. Steaua și VM Zalău 28 p, 4.SCMU Craiova 26 p, 5. Dinamo 21 p, 6. Unirea Dej 17 puncte.

"În acest weekend, avem de susținut două meciuri, între care primul, cel cu Steaua, este deosebit de important. Întâlnim o contracandidată la șefie și orice punct în plus va conta foarte mult la bilanțul final. Suntem bine pregătiți și așteptăm cu încredere acest meci derbi", ne-a declarat Sergiu Stancu, antrenorul campionilor.

Meciul de astăzi va debuta la ora 15:00 și va putea fi urmărit pe micul ecran, la TVR 3.

Cuplul de arbitri este alcătuit din ploieșteanul Alin Mateizer și Cristian Ouatu (Piatra Neamț).

În continuare, programul turneului gălățean arată astfel: mâine, Steaua - CSU Brașov (ora 18:30), duminică, CSM Arcada - CSU Brașov (ora 11:00).

CSM Arcada, cu lotul complet

Gruparea gălățeană are toate motivele să pornească jocul cu Steaua cu optimism, pentru că nu are nicio indisponibilitate la nivelul lotului. Referitor la acest aspect și la meciul de astăzi, ne-a vorbit și Mirel Zaharescu, președintele clubului. "Importanța jocului cu Steaua e de la sine înțeleasă. Va trebui abordat la victorie pentru a ne păstra intacte șansele pentru cel de-al treilea titlu consecutiv de campioni. Jucătorii au susținut miercuri testul Covid, l-au trecut cu brio și sunt încrezători în obținerea unui succes liniștitor".

În turul campionatului, meciul dintre cele două echipe a fost tranșat de către gălățeni cu scorul de 3-1, dar în condițiile în care gruparea bucureșteană s-a aflat într-o situație delicată, bântuită de coronavirus. De aceea, pentru a fi scutiți de orice surprize, elevii lui Sergiu Stancu vor trebui să abordeze jocul numai și numai la victorie. Așa cum vor trebui abordare și celelalte opt examene din sezonul regulat, plus cele șase partide din turneul play-off, până la obținerea laurii actualului campionat. Reamintim faptul că după încheierea sezonului regulat, primele patru clasate vor juca în sistem fiecare cu fiecare pentru stabilirea locurilor fruntașe ale ediției 2020-2021 din Divizia A1.

Citit 1089 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.