Cu două remize și un succes în Liga I, United pleacă de pe locul 2 în Kazahstan
Foto: unitedgalati.ro

Cu două remize și un succes în Liga I, United pleacă de pe locul 2 în Kazahstan
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa de futsal United a obținut cinci puncte din cele trei jocuri disputate la Galați, în primul turneu de play-off al Ligii I la futsal. Gălățenii vor pleca astăzi către Kazahstan, unde vor juca în optimile Ligii Campionilor.

Cei de la United au pornit faza de play-off descumpăniți după ce au fost depunctați, ca urmare a neplății unor datorii către brazilianul Borges (fost jucător până în 2019), iar acest lucru a părut să se resimtă și în rezultatele obținute, cu toate că echipa a arătat un joc destul de bun. United a debutat în turnul de play-off cu 2-2 contra celor de la Autobergamo Deva, a făcut tot un egal cu cealaltă contracandidată la titlu, 4-4, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, iar în ultima confruntare a luat toate punctele, scor 8-3 cu FK Odorheiu Secuiesc.

Antrenorul-jucător Florin Ignat s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, dar mai puțin de rezultatele obținute, considerând că United ar fi meritat mai mult, conform a ceea ce a arătat pe teren. ”Prea puține puncte, așa aș putea concluziona. După jocul practicat, consider că meritam să fi obținut mai multe puncte din aceste meciuri, dar asta e situația, nu avem ce face decât să mergem la turneul următor și să ne obținem calificarea în finală. Nu se știe încă unde se va juca al doilea turneu, dar cel mai probabil va fi la Miercurea Ciuc”.

United se află pe locul secund înaintea ultimului turneu din Liga I, cu șapte puncte în clasament. Pe primul loc se află Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu zece puncte, iar în lupta pentru un loc în finală se află și Autobergamo Deva, cu cinci puncte. FK Odorheiu Secuiesc, cea de-a patra echipă din careul de ași al Ligii I, nu are niciun punct și pare ieșită din lupta la titlu. După următorul turneu, în care se va juca din nou în sistem de fiecare cu fiecare între cele patru echipe, primele două clasate vor juca finala campionatului.

Gălățenii pornesc astăzi la drum

După jocurile din campionat, pentru United urmează aventura din Liga Campionilor, acolo unde vor juca sâmbătă, în deplasare, cu Kairat Almaty (Kazahstan), dublă câștigătoare a celei mai importante competiții europene în ultimul deceniu. Pentru a ajunge în timp util, gălățenii vor pleca de astăzi, cu escală în Istanbul, și se estimează că vor fi înapoi acasă abia luni noaptea.

Gălățenii pornesc cu șansa a doua la calificare, dar au promis să lupte până la capăt, pentru a produce o nouă surpriză, după cea din Polonia, în turul precedent.

”Șanse sunt, chiar dacă nu foarte mari. Asta nu înseamnă că nu vom lupta până la capăt pentru șansele noastre, așa cum sunt ele. Deocamdată, toată lumea e aptă și pornim la drum, pentru că ne așteaptă și un drum lung. Ar fi o mare bucurie dacă am reuși să ne calificăm mai departe”, ne-a spus Florin Ignat, antrenor-jucător la United.

În cazul unei calificări în sferturi, United ar fi prima echipă din România care ar ajunge atât de departe în Liga Campionilor.

Citit 1153 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.