Avem Juventus la Toflea!

Avem Juventus la Toflea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Titlul acestui articol n-are legătură cu filozofia aşa-numitelor ştiri sportive de la televizor, în care una se spune în text şi alta se întâmplă în realitate * Nu e nici joc de cuvinte: în localitatea gălăţeană Toflea îşi desfăşoară activitatea Clubul Sportiv Juventus 2007, grupare care creşte copii şi juniori romi - o raritate în fotbalul românesc * Juve de Galaţi are şi un super-site! *

De la Juventus de Galaţi

·    Clubul din nordul judeţului are până şi ofiţer de presă şi nu lipseşte nici maseurul din organigramă

·    numele sportivilor legitimaţi aici se repetă de foarte multe ori: există 3 de Vasile Avram în lot, 2 de Vasile Bahica, 3 de Vasile Călin, 2 de Vasile Iancu, Vasile Iordan şi Vasile Mihai, dar şi 4 de Marius Stoica

·    cel mai mic fotbalist din gruparea romilor are 10 ani, iar cel mai mare 18 ani

·    pe sigla clubului, care o imită pe cea a lui Juventus Torino, au fost inserate coroana regală, dar şi nelipsitele ciocane şi nicovala fierarilor.

Organizare ireproşabilă!

AS Roma, AC Milan sau FC Barcelona. Sunt nume celebre, branduri pe care le poate împrumuta orice echipă care doreşte să bată mingea la stradă sau pe mini-terenurile sintetice amenajate în ultimul deceniu în municipiu.

„Viaţa libera” însăşi patronează un campionat de fotbal de cartier (ajuns la a 25-a ediţie), în care se regăsesc, laolaltă, Oţelul, Steaua şi Barcelona sau Cruzeiros!

Ei bine, în judeţ există şi un Juventus, un club care copiază sigla titratei trupe italiene, dar care face o treabă serioasă foc. CS Juventus 2007 Toflea creşte copii şi juniori, toţi de etnie romă, şi participă regulat în Campionatul Judeţean de juniori, fiind organizat până în cel mai mic detaliu!  

„Dezvoltare în contextul crizei”

Înfiinţată acum 3 ani, asociaţia sportivă din comuna cu populaţie de etnie preponderent romă adună exact 70 de sportivi de până la 18 ani. De ce Juve de Toflea?

„Clubul nostru se doreşte un alt mod de a trata fenomenul sportiv şi modelarea unui spirit uman de care este atâta nevoie în societatea românească.”

„Localitatea Toflea, în permanentă dezvoltare, a determinat şi apariţia unor dezbateri în societatea locală cu privire la posibilităţile de dezvoltare în viitor a tinerei generaţii, confruntată ca şi restul populaţiei similare a României, de incertitudinea şi nesiguranţa unui viitor, în contextul actual al crizei economice şi sociale, naţionale şi internaţionale”, se explică într-o manieră academică pe site, fondatorul clubului fiind Mitică Stoica.  

Se va naşte vreun Nicoliţă de Toflea?

Şi nu este numai fotbal la Juventusul romilor, ci şi multă religie, la intrarea pe site fiind prezentat Isus Hristos răstignit pe cruce, dar şi un citat din Biblie.

„Cu ajutorul unor fii ai locului, angrenaţi cu succes în activităţi economice naţionale şi internaţionale, s-a considerat că prin dezvoltarea acestui proiect sportiv se materializează şi unul educaţional de anvergură”.

„Venim în întâmpinarea conservării şi păstrării tradiţiilor locului, cu accent pe profil sportiv, dar şi filologico-etnice, muzicale şi teologice, profiluri ce definesc accentele sociale preponderente din viaţa comunităţii etniei rome din Toflea”, se mai spune pe interesanta pagină de internet a asociaţiei sportive din nordul judeţului.

Cluburile mari din România nu mai dau doi bani pe sectorul juvenil al fotbalului, în timp ce la Toflea ar putea apărea un nou Bănel Nicoliţă. Sau poate unul care să ştie cu adevărat cum se „manevrează” mingea…

Foto-captură: www.juventustoflea.ro

Citit 1739 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.