Obiectivele echipelor gălățene pentru 2021. ANALIZĂ

Obiectivele echipelor gălățene pentru 2021. ANALIZĂ
Reprezentare națională la aproape toate sporturile de echipă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipele de seniori din Galaţi sunt angrenate în competițiile naționale, majoritatea aflate spre final, iar obiectivele diferă de la o situație la alta.

Orașul Galați este unul dintre cele mai bine reprezentate din România în ceea ce priveşte sporturile de echipă la nivel de seniori. Formaţiile de volei masculin și feminin, handbal feminin, hochei masculin, futsal masculin, fotbal feminin, baschet masculin sunt toate în prima ligă, cele de handbal masculin şi rugby, în al doilea eșalon, plus echipa de fotbal, în liga a treia.

Trei echipe cu obiective majore

Trei dintre cele zece echipe de seniori se află în fața unor obiective importante. CSM Arcada (volei masculin) și United Galați (futsal) se luptă cu șanse reale pentru noi titluri de campioane, iar Oțelul (fotbal) are misiunea de a reveni cât mai aproape de elita fotbalului românesc, printr-o promovare în Liga a II-a.

Dintre cele trei, CSM Arcada este echipa cu cele mai mari șanse pentru a-și îndeplini obiectivul, fiind pe primul loc în clasamentul la zi, cu cinci puncte avans față de următoarea clasată. La capătul sezonului regulat, se va juca în sistem fiecare cu fiecare între primele patru.

Mare favorită la promovare pare a fi și Oțelul, având în vedere valoarea jucătorilor din lot. Echipa pregătită de Petre Grigoraș trebuie să încheie sezonul regulat pe unul din primele două locuri, iar apoi va avea de trecut în dublă manșă de două adversare pentru a-și îndeplini obiectivul. Oțelul se află momentan în grafic, fiind pe locul 2 în Seria a II-a.

Cea de-a treia echipă cu obiectiv major de îndeplinit este United Galați, care are șanse mari de a prinde un loc în finală, alături de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cel mai probabil. Deși pare să pornească cu a doua șansă, trupa pregătită de Florin Ignat a arătat că e capabilă să învingă pe oricine.

Hocheiul, baschetul și fotbalul feminin, gata de surprize

Surprizele plăcute pentru sportul gălățean pot veni dinspre echipele CSM Galați de baschet și de hochei. Echipa de baschet ar performa surprinzător dacă ar reuși să prindă un loc de play-off, având în vedere nivelul campionatului.

La hochei, CSM Galați poate spera la un titlu de campioană, însă principalele favorite par a fi în clipa de față mai degrabă Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc.

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea și-a îndeplinit deja obiectivul, prin calificarea în play-off, dar o clasare pe podium ar fi cu adevărat o surpriză plăcută.

Belor - echipă constantă, semne de întrebare la handbal

Una dintre cele mai constante echipe din sportul gălățean este CSU Belor, care și-a căpătat statutul de echipă bună a campionatului Diviziei A1 de volei feminin. Formația pregătită de Bogdan Paul va lupta în acest final de sezon pentru a prinde locul 5.

Singura echipă cu probleme la nivelul rezultatelor, în clipa de față, pare a fi echipa de handbal feminin a CSM Galați, care trece prin emoțiile salvării de la retrogradare.

Cealaltă echipă de handbal a Galațiului, a băieților de la CSU, are toate șansele să prindă barajul pentru a promvoa în prima ligă.

Citit 1226 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.