Retur de foc pentru Valea Mărului

Retur de foc pentru Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au mai rămas doar trei zile până la startul părţii a doua a campionatului Ligii a III-a de fotbal. Echipele și-au încheiat preparativele, și-au definitivat loturile și așteaptă cu încredere jocurile oficiale.

Cu un program și un obiectiv aparte se prezintă echipa Avântul Valea Mărului. Cu o situație modestă în clasamentul Seriei a II-a din al treilea eșalon, vălmărenii vor trebui să facă eforturi suplimentare pentru evitarea retrogradării. La ora startului, în runda a doua a returului (prima s-a disputat în toamnă), Avântul se află pe locul 8, cu șapte puncte, urmată de CS Făurei și Sporting Chiscani, cu câte cinci puncte, iar locul 7 e ocupat de CSM Bacău, cu zece puncte.

Trei meciuri de câte șase puncte

În fotbal se vehiculează ideea că disputele directe cu principalele contracandidate, din fruntea sau coada clasamentului, sunt de șase puncte. Astfel a catalogat și antrenorul Gheorghiță Popa, care consideră că disputele cu cele trei echipe enumerate sunt decisive pentru îndeplinirea obiectivului.

Echipa a avut o perioadă fructuoasă în campania de pregătire, cu multe antrenamente, dar și cu patru partide de verificare. Evoluția jucătorilor în aceste meciuri i-a dat încredere tehnicianului vălmărean, toate partidele fiind câștigate, cu un golaveraj notabil: 12 goluri înscrise și doar unul singur încasat. A fost 2-0 cu CSM Galați, 1-1 cu CSM Rm. Sărat, 4-0 cu echipa comunei Șuțu (jud. Brăila) şi 5-0 cu Unirea Slobozia (din Liga a II-a, dar cu foarte mulți juniori în componență). Îmbucurătoare a fost și pofta de joc a principalilor atacanți, Matei, Spânache și Năpârlică, pe care antrenorul îi vede în vervă și în campionat.

Acasă înseamnă "Portu Roșu"

Pentru Avântul, meciurile de pe teren propriu se vor disputa pe Stadionul "Portu Roșu", întrucât la Valea Mărului au demarat deja lucrările de modernizare a arenei. În cursul zilei de marți, a fost primită "unda verde" din partea unei comisii a FRF, care a aprobat omologarea, așa că meciurile din întreg returul se vor disupta în Galați, în vecinătatea Grădinii Publice. Vălmărenii vor avea de disputat patru jocuri în deplasare și tot atâtea pe aşa-zisul teren propriu.

Toată suflarea consideră că echipa se prezintă cu un lot competitiv, capabil să adune punctele necesare rămânerii în al treilea eșalon. În extrasezon au plecat cinci jucători și tot atâția au optat pentru a sosi la echipă. Cele mai spectaculoase nume (evident, la acest nivel) sunt cele ale lui Marius Matei (un jucător cu multă experiență, ultima dată la Oțelul) şi Daniel Gâță (ultima dată la Liești). Lista nou-veniților este completată de Cătălin Nicu Beniamin (de la Făurei), juniorul Alex Buhăescu (Oțelul), dar există și o reîntoarcere la matcă, a portarului Alexandru Vlasie (recunoscut drept Kahn). Aceste cinci nume se adaugă celorlalți 16 jucători: Olaru - Murgoci, Antofe, Moise, Hilohi, Ignat, Drăgan, Țâmpău, Afteni, G. Popa, V. Popa, L. Iancu, Iacob, Partenie, Năpârlică și Spânache.

Primul meci va avea loc sâmbătă, la ora 15:00, cu Oțelul. O partidă care din start se anunță interesantă întrucât ambele formații au obiective de îndeplinit. "Oțelarii" vor promovarea, în vreme ce vălmărenii vor să rămână în ligă. Pornind de la aceste considerente, nu ne putem aștepta decât la un joc cu veleități calitative.

Citit 1229 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Martie 2021 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.