Turneu reușit în Sala „Dunărea”. CSU Galați, între cele mai bune echipe din țară

Turneu reușit în Sala „Dunărea”. CSU Galați, între cele mai bune echipe din țară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele șapte echipe masculine de handbal din Seria A (eșalonul secund) și-au dat întâlnire la Galați, unde au susținut meciurile ultimului turneu al sezonului regulat.

Gălățenii, printre protagoniștii campionatului

Echipa gălățeană a avut o foarte bună evoluție în cadrul turneului de la Galați, reușind o clasare care-i permite participarea la barajul de promovare în elita handbalului masculin românesc. CSU Galați a susținut patru jocuri, toate câștigate, dintre care două chiar la scoruri categorice. În ordinea disputării partidelor, iată și rezultatele înregistrate: 41-30 cu Poli Iași, 29-25 cu CSU II Suceava, 49-23 cu CSM Bacău și 36-32 cu CNOE Sighișoara.

CSU Galați s-a clasat pe locul al treilea la finalul sezonului regulat, la trei puncte de primele două clasate, CSU II Suceava și CSU Pitești, iar clasamentul a fost completat de la locul 4 în jos, în ordine, de CSM Ploiești, Poli Iași, CSM Bacău, CNOE Sighișoara. S-au calificat pentru barajul de promovare echipele din Galați și Pitești, formația a doua a CSU Suceava neavând dreptul de a avansa în prima ligă.

Antrenorul Florin Andronic a folosit întregul lot de 16 jucători, care au realizat și un golaveraj foarte bun, 155-110. Iată lotul și realizările individuale: Fuică, Dinu, Stali (portari) - Rareș Costea (22 de goluri în cele patru meciuri), Lefter (7), I. Andrei (13), Șt. Ionel (5), Gheorghe, Chiriac (13), Frangulea (14), Butea (13), Ionescu (18), Bădărău (13), Mârșiu (12), Prună (13) și Olaru (12).

Cele 12 meciuri au fost arbitrate de următoarele cupluri: Iacob - Petre (Brașov), Murariu - Tăbăcariu (Roman), Basso - Tofan (Galați).

Tehnicianul gălățean s-a declarat mulțumit de realizările echipei sale. "A fost un turneu greu, foarte solicitant, dar care ne-a adus o frumoasă performanță. Jucătorii au răspuns cerințelor, au avut evoluții apreciate, prin care ne-am îndeplinit obiectivul, în ciuda forfaitului din primul turneu, din cauza pandemiei, unde am pierdut toate punctele prin jocuri încheiate cu 0-10. În acest sezon, jucătorii tineri și foarte tineri au avut prilejul să-și măsoare forțele cu echipe experimentate, adăugându-și noi cote de calitate“, ne-a declarat Florin Andronic.

Cum se va juca mai departe

Turneul final de promovare este programat în perioada 16-18 aprilie, localitatea urmând a fi stabilită în zilele următoare. S-au calificat primele două clasate din cele trei serii, plus două echipe de pe locurile trei (cele cu cel mai bun punctaj). Cele opt echipe care-și vor disputa promovarea sunt: CSU Galați, CSU Pitești, "U" Cluj, CSM Sighișoara, CS Odorheiu Secuiesc, CSM Alexandria, CSU Craiova și CSM Medgidia.

După toate probabilitățile, turneul va avea loc pe teren neutru, pentru a asigura șanse egale tuturor participantelor. Se știe de pe acum, CSU Galați va juca împotriva celor de la "U" Cluj. Se vor disputa partide în sistem eliminatoriu, iar perioada următoare va fi deosebit de importantă pentru toate echipele. În ceea ce privește formația noastră, aceasta se va pregăti cu și mai multă asiduitate, iar conducerea clubului va consulta foarte atent bugetul, una din condițiile principale de a fi prezenţi la ultima fază a competiției.

Citit 1238 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.