Echipele gălățene, în cărți pentru performanță

Echipele gălățene, în cărți pentru performanță
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliştii de la CSM Galați se află în continuare în lupta pentru obținerea unui loc de play-off.

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Galați se află înspre finalul sezonului regulat, iar calculele pentru play-off arată că încă există șanse ca formația gălățeană să-și depășească obiectivul de la startul sezonului. Participarea în play-off ar însemna că CSM Galați și-a depășit condiția. Pentru a obține acest lucru, formația pregătită de Florin Nini are nevoie să învingă echipele din subsolul clasamentului, Athletic Constanța și SC Miercurea Ciuc, așa cum a făcut și în tur, dar mai are nevoie de succese cu două contracandidate, CSM Focșani și Dinamo. Mai mult, e nevoie și de un sprijin la jocul rezultatelor, astfel încât Steaua să o bată pe Dinamo, dar să piardă celelalte meciuri.

”Este normal să se facă în această perioadă calcule, fiecare își calculează ceea ce-și dorește să obțină. Noi n-am pornit la drum cu obiectivul de play-off, ci de a forma o echipă și a imprima o identitate de joc, bineînțeles cu o clasare cât mai onorabilă, însă avem ambiția de a lupta până la capăt pentru play-off. Dacă se ivește această oportunitate, cu siguranță nu ne vom da la o parte și vom încerca să profităm. Suntem într-un moment bun, în sfârșit avem lotul complet și sper să fim feriți de absențe până la final, pentru că am tot avut probleme de acest gen”, ne-a spus Florin Nini, antrenorul echipei.

Următoarele două partide ale gălățenilor se vor disputa în weekend, la Tg. Jiu, acolo unde îi vor înfrunta pe cei de la CSO Voluntari (locul 3) și pe Athletic Constanța, penultima clasată. Primul joc, cel cu Voluntari, este sâmbătă, de la ora 16:00, iar cel de-al doilea e programat cu o zi mai târziu, de la aceeași oră. Delegația gălățeană va porni la drum către Tg. Jiu vineri dimineață.

Echipele de juniori, în turnee semifinale

Două dintre echipele gălățene de juniori au reușit să obțină rezultate impresionante în turneele de calificări, astfel că echipele Under 14 feminin și masculin ale Academiei de Baschet Phoenix Galați sunt calificate la turneul semifinal. Formația de băieți a învins pe linie tot ce a întâlnit în cale și pare în acest moment că are șanse reale chiar la obținerea unei medalii.

În competiții mai sunt înscrise și echipele U18 și U16 masculin ale CSM Galați. Cei de la U18 nu mai au șanse de calificare, în vreme ce echipa de U16 va juca în turneul al treilea de calificări.

Citit 1362 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 03:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.