Mulți incerți pentru turul cu Brăila

Mulți incerți pentru turul cu Brăila
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Antrenorul Petre Grigoraș are bătăi de cap pentru a alcătui primul 11 în meciul cu Dacia Unirea Brăila de sâmbătă.

Promovarea în liga a doua e în gândurile gălățenilor de aproape cinci ani, așa că meciurile cu Dacia Unirea Brăila de la baraj sunt mai importante ca niciodată. Din păcate, Petre Grigoraș, antrenorul Oțelului, întâmpină mari probleme în alcătuirea primul 11 pentru jocul de sâmbătă, când se va disputa manșa tur.

Cu toate că Marquinhos și Bârlădeanu au tras tare la antrenamente în ultima vreme, cei doi nu vor putea fi disponibili, iar la lista de absenți cerți s-a înscris și Cristian Sîrghi, după accidentarea de la turul cu Foresta. Problemele s-au acutizat în ultima perioadă și alți doi jucători importanți au absentat de la antrenamentele din această săptămână. Este vorba despre Dan Popescu și Costin Ghiocel, doi dintre titularii de drept din linia de apărare a Oțelului. Mai mult, nici Bogdan Gavrilă nu ar putea duce un meci întreg cap – coadă din cauza problemelor sale mai vechi la spate. Astfel, se anunță un meci mult mai greu cel din manșa tur cu Dacia Unirea Brăila, echipă care oricum câștigase cele două jocuri contra roș-alb-albaștrilor în sezonul regulat (3-2 și 2-1).

Marile probleme din defensivă ar putea face ca linia de apărare să fie una care n-a mai evoluat în această formulă deloc: Farcaș, Cucu, Crihană și Sevastian. De altfel, primii trei sunt mijlocași de origine. O altă variantă pentru apărare este și Cosmin Stoian, un alt jucător reprofilat.  

Încrezători pentru promovare

Cu toate problemele de lot întâmpinate în ultima vreme, cei de la Oțelul își păstrează optimismul înaintea primului duel cu Dacia Unirea Brăila de la baraj. Bogdan Gavrilă, cel care a ratat un penalti cu Brăila la ultima întâlnire dintre cele două echipe, are o revanșă personală de luat față de adversari, dar, mai mult de atât, își dorește ca echipa să promoveze.

Practic, un an de zile am muncit, ne-am sacrificat pentru a ajunge la finala barajului. Nu ne rămâne decât o singură variantă, să câștigăm pentru a obține promovarea. Noi suntem foarte bine din punct de vedere psihic. Jocurile cu ei au fost mai mult de jumătate controlate de noi. Suntem încrezători că putem trece cu bine de aceste două jocuri. Nu îi neglijăm pe cei de la Brăila, îi cunoaștem foarte bine, dar avem încredere în capacitățile noastre, a spus Gavrilă.

Manșa tur a barajului de promovarea Oțelul Galați – Dacia Unirea Brăila este programată sâmbătă, de la ora 13:30, la Galați. Partida va fi transmisă în direct de canalele DigiSport și LookSport.

Citit 1919 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.