”Va fi mai greu de promovat în sezonul următor”

”Va fi mai greu de promovat în sezonul următor”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Oțelul a ratat promovarea în liga secundă, iar premisele ca acest lucru să se întâmple în ediția următoare de campionat par tot mai puțin credibile.

Pentru a vedea care ar fi perspectivele pentru următoarea ediție de campionat la promovare ne-am consultat cu unul dintre oamenii cu cea mai mare experiență la acest nivel – antrenorul Ionuț Niculcea, cel care a transformat-o pe Sporting Liești dintr-o echipă comunală de Liga a patra într-un adversar dificil pentru orice adversar din Liga a treia.

Niculcea ne-a spus că lupta pentru promovare va fi chiar mai aprigă în ediția următoare, în zona celor 20 de echipe (seriile 1 și 2) în care va fi repartizată gruparea gălățeană.

”Va fi mai greu de promovat în sezonul următor. A plecat Brăila, a venit Aerostarul. Formația din Bacău este o echipă mult mai bine organizată din toate punctele de vedere față de Brăila. Au o structură solidă la toate nivelurile, iar acum vor avea și două echipe din Bacău în seria lor, pe CSM și Dinamo (n.n. nou-promovată), iar acolo nu e ca la Galați și echipele se vor ajuta între ele. În plus, din câte am înțeles, au crescut pretențiile și au sprijin financiar puternic la Ceahlăul și la Vaslui, plus că trebuie să ținem cont în continuare de Focșani, care mereu a avut buget bun și a pus probleme. Ar mai fi Foresta, Bucovina Rădăuți, echipe care au ajuns la baraj și ar putea să crească nivelul în sezonul următor”, ne-a spus Niculcea.

Mai mult, sunt discuții de modificare a sistemului competițional, care ar complica și mai mult lucrurile. La forma din sezonul trecut s-ar putea crea după finalul sezonului regulat un play-off între primele patru clasate, pentru ca apoi două dintre acestea să se cupleze la baraj cu cele mai bune două din cealaltă serie.

Niculcea, liber peste o lună

Antrenorul Ionuț Niculcea ar putea fi o soluție chiar pentru banca tehnică a Oțelului, având în vedere că în scurt timp i se va încheia înțelegerea cu Sporting Liești, iar la nivel de experiență în Liga a treia poate fi considerat cel mai îndreptățit pentru un astfel de post.

”În principiu, consider că la condițiile care au fost și la lotul pe care l-am avut puteam să terminăm în locurile 2-5, obiectivul propus. Însă, pierzând un meci important, când aveam șansa să urcăm pe locul doi în ultimele etape, apoi am picat până pe 6 ca un recul. Mai am contract doar până pe 30 iunie, așteptăm să vedem ce se va hotărî la nivelul clubului”, a spus Niculcea despre ultimul sezon de la Sporting.

Referitor la nou-promovata Dacia Brăila, din punctul de vedere al antrenorului gălățean, aceasta a părut cea mai puternică echipă încă din sezonul regulat.

”În timpul sezonului am crezut că Brăila va promova la ceea ce am văzut, însă la baraj speram ca Oțelul să promoveze. Brăila mi s-a părut puternică, cu o forță superioară la nivelul grupului. Dezamăgirea este că Oțelul nu a reușit să facă pasul, cu toate că a fost aproape”.

Ionuț Niculcea cu echipa sa a reușit să o învingă pe Dacia Brăila, scor 2-1, în turul sezonului regulat, fapt ce n-ar fost reușit de Oțelul în patru confruntări cu brăilenii.

Citit 2941 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.