Bilanțul sportului gălățean, la final de sezon

Bilanțul sportului gălățean, la final de sezon
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ediția 2020-2021 a ajuns la final la toate sporturile de echipă în care au fost implicate formațiile gălățene, așa că putem trage linie, pentru a vedea unde se situează fiecare.

Sezonul 2020-2021 a fost unul mai degrabă rău decât bun pentru sportul gălățean, fiind mai multe dezamăgiri decât realizări remarcabile. Luăm în calcul echipele de volei CSM Arcada și CSU Belor, cele de handbal, hochei și de baschet de la CSM Galați, plus United (futsal), Universitatea (fotbal feminin) și Oțelul (fotbal). Per total, dacă tragem linie, sunt cinci echipe care ar fi de partea negativă a bilanțului.

Mai întâi, dintre toate, se remarcă marea dezamăgire a ratării promovării pentru Oțelul. Mai mult, gruparea gălățeană a pierdut în finala barajului cu rivalii de la Dacia Brăila, formație în fața căreia n-a câștigat niciun meci din cele patru disputate în acest sezon.

Tot la capitolul negativ figurează și echipa de handbal CSM Galați, care a avut un parcurs lamentabil în Liga Florilor. Gălățencele au fost, practic, numai pe loc de retrogradare, iar finalul de sezon le-a prins și fără minimum de speranțe de a mai lupta pentru evitarea căderii în al doilea eșalon.

Dezamăgire a fost și la volei feminin, unde CSU Belor s-a clasat pe loc de play-out (locul 9 în final), deși a avut condițiile de a se lupta mult mai sus. Partea și mai proastă este că sponsorul principal și-a retras sprijinul, iar voleiul feminin gălățean va ajunge în sezonul următor în liga secundă.

Tot negativ, dar mai spre zona neutră, s-ar încadra echipele CSM Galați (hochei) și Universitatea (fotbal feminin). La hochei, locul 3 poate fi considerat un eșec, având în vedere faptul că e un campionat în care doar patru echipe contează.

La fotbal feminin, deși s-a obținut clasarea în play-off, au urmat rezultate negative pe linie. Și mai îngrijorătoare este situația clubului din sezonul următor, care pare a fi mai aproape de o retragere din campionat decât de o reprezentare cu cinste în noua ediție.

Trei din opt, cu bilanț pozitiv

În partea pozitivă a bilanțului se află CSM Arcada Galați, formație care a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană a României și a avut și un parcurs destul de bun în cupele europene. Singurul regret îl reprezintă eliminarea timpurie din "Cupa României".

Tot pe plus se află și echipa de baschet de la CSM Galați, revitalizată complet de venirea lui Florin Nini pe banca tehnică. Gălățenii au produs surpriza și s-au clasat pe un loc de play-off, lăsând la o parte echipe mai bine cotate din toate punctele de vedere, precum Steaua și Dinamo.

Cu toate că a ratat câștigarea titlului de campioană, echipa de futsal United poate să fie trecută la plusuri, prin faptul că a jucat finala, a câștigat Supercupa României și a egalat cel mai bun parcurs al unei echipe românești în Liga Campionilor.

Așadar, ca o concluzie, sezonul 2020-2021 a fost unul negativ per total pentru sportul gălățean, cu mici excepții, iar perspectivele pentru viitor nu sunt deloc îmbucurătoare. Cel puțin două dintre echipele menționate au mari probleme financiare, cel puțin două nu vor mai fi în prima ligă, iar fotbalul, sportul-rege, n-a reușit să facă niciun progres, ba dimpotrivă.

Citit 1532 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.