Galațiul - gazda unui eveniment sportiv internațional

Galațiul - gazda unui eveniment sportiv internațional
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai mulți tineri sportivi din toate colțurile țării se vor strânge în orașul nostru, la începutul lunii august, pentru un stagiu de pregătire centralizat.

Academia de baschet Phoenix continuă cu proiecte la înălțime, așa cum se dorește a fi și Phoenix Basketball Camp 2021. Ajuns la ediția a patra, evenimentul presupune aducerea a câtorva antrenori de renume din străinătate care să îi pregătească pe tinerii baschetbaliști din Galați, dar și din alte orașe ale țării. Astfel, în perioada 2-9 august, la baza de pregătire pe care clubul Phoenix o are la dispoziție – terenurile și sala de la Liceul Auto – se vor efectua câte două antrenamente pe zi, în grupuri de câte 12 sau 15, pentru o mai bună pregătire a viitorilor baschetbaliști. Campusul se adresează sportivilor practicanți de baschet, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, feminin și masculin. Este nevoie ca participanții să aibă cel puțin un an de legitimare la un club sportiv.

Florin Nini, președintele Academiei de baschet Phoenix, s-a declarat încântat că va putea organiza acest eveniment, pe care l-a început în urmă cu 15 ani, dar care a fost stopat la un moment dat.

Iată că tradiția ne îndeamnă să continuăm, să ducem mai departe proiectele noastre dragi, așa cum unul dintre ele este Phoenix Camp. Vom avea antrenori din țări precum Marea Britanie, Turcia sau Serbia, dar ne vom baza, totodată, și pe antrenori români. Pentru că, așa cum era și filmul Albii știu să sară, cu referință la baschet, așa și noi vrem să exprimăm un punct de vedere că și românii știu să antreneze! Avem condiții bune de pregătire, avem și aparate tehnologice de ultimă generație pentru antrenamente, așa că sunt premise ca totul să iasă foarte bine, a spus Nini.

Participarea accesibilă și pentru gălățeni

Cu toate că se obișnuiește ca la astfel de evenimente să participe sportivi din toate colțurile țării, un procent important dintre locurile disponibile va fi pentru sportivii din Galați.

Sunt sportivi interesați să participe din multe orașe ale țării, urmează ca în această perioadă să se definitiveze totul, dar, foarte important, este și factorul local, pentru că ne dorim să le punem la dispoziție și copiilor noștri, viitori sportivi ce vor reprezenta Galațiul, accesul către o pregătire cu antrenori specializați din mai multe medii. E un mare avantaj pentru toți cei care fac baschet la Galați că pot să participe la un campus în orașul lor. Mulți și-ar dori să aibă așa ceva la ei în oraș, a adăugat Nini.

Înscrierile se pot face pe site-ul oficial, pe conturile oficiale de Facebook și Instagram ale clubului, dar și la numărul de telefon 0723 488 865.

Citit 1674 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.