Ajax Dulcissimo, între cele mai bune echipe din țară

Ajax Dulcissimo, între cele mai bune echipe din țară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Timp de trei zile, la Rm. Vâlcea, s-au disputat meciurile unei noi ediții a Campionatului Național de minifotbal, la care au luat parte cele mai bune 16 echipe din țară.

Ca și în edițiile precedente, între participante s-a aflat și gruparea gălățeană Ajax Dulcissimo. Și de această dată, echipa noastră s-a aflat printre protagonistele turneului. Prima realizare a fost aceea de a fi fost depășită faza grupelor. Gălăţenii au făcut parte din Grupa B, alături de Premiere Arad, AEK Oradea și Reggio Brașov. Cu două victorii din trei meciuri, s-au calificat în faza a doua a competiției (golaveraj 7-2). A fost 3-1 cu Premiere Arad (marcatori Năpârlică, Spînache și un autogol) și 4-0 cu Brașovul (două goluri Spînache, D. Constantinescu și Gâță), pierzând în fața orădenilor, scor 0-1, cei ce aveau să devină campionii actualei ediții.

Dispută aprigă în "sferturi"

În ultima zi a turneului, băieții noștri s-au întâlnit cu Golden Boys Bacău, cu care au încheiat nedecis: 3-3, prin reușitele lui Dima, Spînache și Gâță. Adversarii au început mai bine și au avut 2-0 pe tabelă, dar gălățenii au revenit spectaculos și au întors rezultatul, 3-2, egalarea survenind în ultimele minute. Cum în astfel de meciuri trebuie stabilit un învingător, s-a procedat la executarea loviturilor de departajare, iar băcăuanii, ocrotiți și de șansă, au câștigat cu 3-2. Ai noștri au punctat prin Dima și Spînache, în timp ce Năpârlică a ratat. Antrenorul Iulian Lazăr a avut la dispoziție următorul lot de jucători: Comănescu, Daniel Constantinescu - Nejneru, Voicu, Gâță, Năpârlică, Dima, Huhulea, Grigoraș, Spînache și Ionuț Constantinescu, ultimul neputând evolua din cauza unei accidentări.

Ultimele meciuri, fără surprize

Ultimele meciuri, care au avut loc duminică, până seara târziu, au stabilit și ierarhia finală a Campionatului Național. În finala mică, Bacăul a trecut de echipa Buzăului cu 2-1, iar finala propriu-zisă a fost adjudecată de Oradea, 2-0 cu Cedra Ploiești.

Clasamentul final: 1. AEK Oradea, 2. Ploiești, 3. Bacău, 4. Buzău, 5. Ajax Dulcissimo.

La finalul competiției, i-am solicitat o declarație lui Vali Vrânceanu, organizatorul competiției gălățene (alături de Cosmin Ilaș). "Actuala ediție a naționalelor poate fi caracterizată drept una foarte bună, din punctul nostru de vedere. Am reușit să egalăm cea mai bună performanță - sferturi de finală, consemnată la turneul de acum doi ani, de la Oradea. Cu un lot mai compact din punct de vedere numeric, care să ne ajute la schimbări în timpul meciurilor, la care să se fi adăugat și puțină șansă, am fi putut atinge chiar faza semifinalelor. Cine poate știe, poate chiar mai mult".

Gh. Arsenie

Citit 1603 ori Ultima modificare Luni, 05 Iulie 2021 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.