Încă o echipă din județul Galați se retrage din campionat
Foto: Sportul Ilustrat

Încă o echipă din județul Galați se retrage din campionat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După retragerea din campionat și înscrierea în liga secundă a echipei de volei feminin, iată că sportul gălățean mai pierde o grupare la capitolul formaţiilor de seniori, după ce Avântul Valea Mărului a decis să se retragă din campionatul de fotbal al Ligii a III-a, din care mai fac parte Oțelul Galaţi și Sporting Liești.

În această săptămână, majoritatea echipelor din cel de-al treilea eșalon de fotbal reiau pregătirile în vederea noului sezon. Între acestea s-ar fi putut afla și echipa din Valea Mărului. Pentru că în ultima vreme nu se mai transmiteau niciun fel de informații de la cei implicați, am ajuns până la primarul comunei Virgil Doca. De la domnia sa, am aflat că echipa Avântul nu va mai fi înscrisă în campionatul viitorului sezon.

"Întrucât stadionul din comună se află în stadiu de modernizare, echipa noastră nu a mai jucat de multă vreme în fața propriilor suporteri, locuitorii comunei noastre, ci la Galați sau în alte localități. În aceste condiții, am hotărât ca pentru o perioadă să pregătim totul, inclusiv finalizarea lucrărilor la stadion, iar echipa să fie retrasă din competiție. Peste câțiva ani, când totul va fi pus la punct, vom relua activitatea fotbalistică la nivel de seniori, la noi acasă. Până atunci, ne vom ocupa de pregătirea copiilor din comună, care acum fac naveta la Tecuci sau prin alte părți, pentru a putea beneficia în viitor de aportul acestora. Vrem să avem o echipă a comunei, care să joace acasă, în fața concetățenilor.

În legătură cu jucătorii actuali ai Avântului, acestora li se vor achita toate datoriile salariale și vor fi liberi să se transfere la alte cluburi", ne-a declarat primarul comunei din Valea Mărului.

Este pentru a doua oară în ultimii cinci ani când Avântul Valea Mărului se retrage din Liga a III-a. Data trecută când a ajuns în al treilea eșalon, a renunțat în pauza de iarnă, între tur și retur. În ediția precedentă de campionat, Avântul Valea Mărului a încheiat sezonul pe locul al optulea, poziție care a trimis formația gălățeană la baraj. Avântul a trecut cu brio de Team Săgeata (Buzău) și ar fi putut, din sezonul următor, să facă parte din Seria a II-a a Ligii a III-a.

Reunirea loturilor echipelor Oțelul și Liești

Altfel, celelalte două echipe gălățene din eşalonul al treilea, Oțelul Galați și Sporting Liești, și-au programat astăzi adunarea jucătorilor pentru abordarea pregătirilor noului sezon.

Gruparea roș-alb-albastră, cu noul antrenor Dorinel Munteanu, se va reuni, de la ora 15:00, la Stadionul "Oțelul". Este de așteptat ca pe lângă cei 16 jucători care au contracte cu gălățenii să mai participe Cîrjan, Sîrghi, Răducan și Dobre, care au evoluat şi în sezonul trecut, dar care nu mai au contract cu Oțelul, plus alți jucători noi, unii aduși pentru a fi transferați, alții doar în probe. Primele partide oficiale pentru echipele gălățene vor avea loc pe 25 august, în turul al treilea din "Cupa României".

Şi Sporting Lieşti se va reuni astăzi, sub comanda aceluiaşi antrenor ca şi în ediţiile trecute - Ionuţ Niculcea.

Citit 5703 ori Ultima modificare Marți, 13 Iulie 2021 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.