Italia și Argentina, noile campioane

Italia și Argentina, noile campioane
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei dintre cele mai mari competiții sportive din această vară s-au încheiat recent, iar de acum înainte atenția se va îndrepta către Jocurile Olimpice de la Tokyo.

* Campionatul European de fotbal s-a încheiat cu Italia câștigând titlul de campioană, la capătul unei finale cu Anglia (scor 1-1), în care s-a impus la loviturile de departajare (scor 3-2). Portarul italian Gianluigi Donnaroumma a fost ales cel mai bun jucător al turneului, după ce a fost decisiv în finală, apărând două lovituri de la 11 metri.

* Lionel Messi a reușit să câștige alături de reprezentativa țării sale, Argentina, primul titlu major din carieră - Copa America. Titlul a fost cu atât mai plăcut cu cât a fost obținut într-o finală cu Brazilia, chiar pe terenul acesteia. Messi a fost golgheterul competiției și, de asemenea, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului sud-american. Astfel, Messi a devenit acum favorit pentru câștigarea Balonului de Aur 2021, care ar fi cel de-al șaptelea din cariera sa.

* Turneul de tenis de la Wimbledon a fost câștigat, atât la masculin cât și la feminin, de către principalii favoriți. Novak Djokovici s-a impus pe tabloul masculin, după 3-1 în finala cu italianul Matteo Berrettini, în vreme ce la fete a câștigat Ashleigh Barty, scor 2-1, cu Karolina Pliskova.

Citit 1230 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.