JO 2021: Aur și argint pentru România!

JO 2021: Aur și argint pentru România!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Speranțele pentru o medalie la fotbal au fost năruite încă din ultimul meci din faza grupelor. 

FOTBAL. România n-a reușit să o învingă pe reprezentativa similară din Noua Zeelandă, scor 0-0, la competiția olimpică de fotbal, astfel că trupa pregătită de Mirel Rădoi a ratat calificarea în fazele eliminatorii. Aventura naționalei de fotbal s-a încheiat în faza grupelor la Jocurile Olimpice, din grupa sa mergând mai departe Coreea de Sud, una dintre principalele favorite la medalia de aur, și Noua Zeelandă. "Tricolorii" au reușit să strângă patru puncte, la fel ca Noua Zeelandă, dar au fost eliminați din cauza unui golaveraj mai slab, 1-4 (după 1-0 cu Honduras și 0-4 contra Coreei de Sud). Din lotul României a făcut parte și gălățeanul Antonio Sefer, actualemente la Rapid.

*AUR. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ca urmare a clasării pe primul loc în proba de dublu vâsle feminin la canotaj. Cele două românce în vârstă de doar 22 de ani au fost și cele mai tinere participante în cursă și au obținut un timp de 6.41.03. Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă și Olanda.

*ARGINT. Tot cu medalie au încununat cursa de patru rame masculin și echipajul României format din Mihăță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. Cei patru au obținut medalia de argint, la doar trei zecimi de secundă distanță de primii clasați.

NATAȚIE. * David Popovici, românul de doar 16 ani, a reușit miercuri să obțină calificarea în finala de 100 metri liber, cu al cincilea timp din concurs. Marea finală are loc această dimineață.

* Gălățeanca Bianca Andreea Costea a scos un timp bun, 56.35, în seria de calificare la proba de 100 metri liber, dar nu s-a calificat în faza semifinalelor.

CANOTAJ.* CALIFICĂRI. Barca feminină de 8+1 s-a calificat în finală, cu cel mai bun timp mondial, la 5:52.99. Finala va avea loc vineri dimineață, de la 04:55. Calificare pentru România și la proba de dublu rame masculin, acolo unde Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă au reușit să câștige cursa din semifinale. Finala pentru medalii va avea loc această dimineață. Tot atunci vor lua startul la finală și cuplul Ionela Lehaci și Gianina Beleagă, care au obținut calificarea după ce au încheiat pe locul trei în semifinalele probei de dublu vâsle feminin categoria ușoară.

*NECALIFICĂRI. Echipajul României de 8+1 masculin a ratat calificarea în finală, după ce s-a clasat pe locul al cincilea în recalificări. Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au ratat calificarea în finala de dublu rame feminin, încheind pe locul al patrulea cursa, imediat sub linia celor ce califică în finala pentru medalii. Româncele vor concura doar pentru stabilirea ierarhiei finale.

BOX. Claudia Nechita a fost învinsă la puncte, în faza sferturilor de finală, la categoria 57 kg, de către japoneza Sena Irie, astfel că a ratat șansa de a obține cel puțin o medalie de bronz.

TIR CU ARCUL. Nici Mădălina Amăistroaie n-a reușit să-și depășească adversara, pierzând în turul I la tir cu arcul, scor 2-6, în fața chinezoaicei Ziaoqing Long.

Citit 1492 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.