Final de Olimpiadă

Final de Olimpiadă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția 2020 ce s-a desfășurat în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns la final, duminică, 8 august, fiind ultima zi de concurs.

Delegația României a încheiat cu participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ultima șansă la medalie fiind în mâinile atletului Alexandru Novac. Acesta reușise să se califice în ultimul act la proba aruncării cu sulița, dar s-a clasat pe ultima poziție în finală. Novac a încheiat cu gândul la următoarele Jocuri Olimpice, unde țintește să se claseze pe podium, conform spuselor sale la finalul acestei participări.

O altă speranță de final pentru medalie adusă României a mai fost îndreptată către Cătălin Chirilă, care s-a oprit în semifinalele probei de 1000 metri la canoe simplu, încheind pe locul 11 la general. De altfel, Cătălin Chirilă, care a mai concurat și la proba de dublu, alături de Mihalachi, terminând cursa pe locul al cincilea, a fost desemnat de către Comitetul Sportiv Olimpic Român drept portdrapel pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Per total, România a strâns patru medalii, dintre care una de aur și trei de argint.

Citit 695 ori Ultima modificare Duminică, 08 August 2021 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.