INTERVIU. Jucătorii CSM Arcada, la perioada acumulărilor

INTERVIU. Jucătorii CSM Arcada, la perioada acumulărilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reîntâlnire plăcută cu stafful tehnic și jucătorii C.S. Municipal Arcada, după o îndelungată vacanță competițională.

Despre această întrevedere, ca și despre preocupările actuale ale triplei campioane naționale, în rândurile ce urmează, într-un dialog cu profesorul SERGIU STANCU, antrenorul principal.

- Să începem cu startul programului de după reunire.

- Luni (ieri - n.r.) am efectuat două antrenamente. Unul în aer liber pe stadion și un al doilea, seara, în Sala Sporturilor. Astfel vor continua antrenamentele (unul și două pe zi) în cursul acestei săptămâni, până la plecarea în cantonamentul montan.

- Cum a fost întrevederea și câți jucători au răspuns prezent?

- Evident, una plăcută. Deocamdată avem zece jucători prezenți la antrenamente, urmând ca lotul să fie completat pe parcurs.

- Cine sunt cei zece?

- În principal, jucătorii din vechiul lot: Bala, Talpă, Rață, Darlaczi, Cristudor, Kantor. Acestora li s-au alăturat nou-veniții: Tudor Magdaș (centru, de la Unirea Dej), Răzvan Teleleu (Craiova), un tânăr de la Baia Mare - Alexandru Butnaru, plus o mai veche cunoștință a noastră și a suporterilor - Juliane Bissette, trăgător principal, care a mai evoluat sub culorile clubului nostru cu două sezoane în urmă.

- Ce ne puteți spune despre ceilalți jucători pe care îi așteptați?

- Croatul Filip Sestan face parte din lotul țării sale, care se pregătește pentru meciuri la Campionatul European. Într-o situație similară se află și mexicanul Pedro Rangel, aflat într-o competiție oficială în zona CONCACAF (America Centrală și de Nord), el urmând să ajungă la Galați abia după 20 august. În ceea ce-l privește pe argentinianul Alejandro Torro - trăgător secund, jucător experimentat, în vârstă de 32 de ani - acesta este așteptat să sosească în cursul acestei săptămâni. Deci îl vom avea în cantonament.

- Mai așteptați ceva întăriri?

- Avem liber postul căpitanului Niels Klapwijk, pentru care avem două-trei piste de discuții. După două sezoane la Arcada, olandezul și-a manifestat dorința de a rămâne mai aproape de familie și și-a găsit contract în Italia, într-un campionat puternic. Postul lui de trăgător universal urmează să îl rezolvăm în viitoarea perioadă. Sperăm că vom găsi un jucător cu veleități apropiate de cele ale lui Niels, care să ne ajute și în viitorul sezon să ne îndeplinim obiectivele - campionat, ”Cupa României” și cupele europene.

- După pregătirile din această săptămână, urmează cele din cantonamentul de la Cheile Grădiștei. Ce va cuprinde programul montan?

- Vom continua să acumulăm la capitolul fizic, dar vom avea şi antrenamente tehnico-tactice. De asemenea, ne interesează și problema omogenității lotului pentru prima fază. Va fi o perioadă de pregătire intensă, solidă, de zece zile, care, cu siguranță, ne va fi de folos în viitorul sezon.

- Domnule profesor, vă mulțumim pentru participarea la această discuție și vă urăm mult succes în pregătirile atât de necesare, dar și de complexe!

Citit 1726 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.