Cu gândul la banchet: 0-3 cu Craiova!

Cu gândul la banchet: 0-3 cu Craiova!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu câteva ore înaintea vacanţei de vară, „oţelarilor” le-a stat mintea mai mult la bagaje decât la partida care urma să decidă dacă Universitatea Craiova va retrograda în Liga a II-a * Urmarea, ruşinoasă rău: un net 0-3 pe terenul unei formaţii care pierduse, pe linie, de 5etape! *

UNIVERSITATEA CRAIOVA – OŢELUL GALAŢI 3-0 (1-0)

Meci de fotbal disputat sâmbătă, în etapa a 34-a a Ligii I;

Stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin – 7.000 spectatori;

Au marcat: Iliev 14’, Prepeliţă 50’, Bărboianu 92’;

Cartonaşe galbene: Dilevski 24’, Bărboianu 58’ / Pena 72’;

Echipele utilizate:

UNIVERSITATEA: Lung – Dănănae, Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski, Gângioveanu (83’ Firţulescu) – Dina (65’ Crăciun / 71’ Bădoi), Piţurcă. Antrenor: George Biţă.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Ilie – Viglianti, Ibeh (53’ Pena) – Antal, Paraschiv (60’ Cojoc), Ochiroşii (46’ Iorga) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Iulian Radu şi Vasile Marinescu (ambii din Bucureşti); rezervă – Sorin Tarcea (Timişoara).

Ca-n ultima zi de şcoală

Vă reamintiţi ultima oră de curs înaintea vacanţei de vară? Bine, de multe ori, nu prea se mai ţinea: or evita profesorul acest supliciu, or plecau elevii mai devreme.

Pentru băieţii de la Oţelul, s-a ţinut însă, şi a fost şi departe de casă, iar sunetul de clopoţel le-a inundat urechile din primul până-n ultimul minut. Continuitate în atitudine?

Despre asta vorbea antrenorul Dorinel Munteanu înaintea jocului de final, dar el a vorbit şi tot el a şi auzit. Roş-alb-albaştrii s-au gândit probabil mai mult la banchetul de final desfăşurat ieri pe Dunăre, la bordul unui vapor, decât la meciul din care Universitatea Craiova urma să-şi conspecteze salvarea de la retrogradare. 

Dulcele concediu

Ştiinţei, aşa cum i se mai spune formaţiei doljene, nu-i ieşea media înaintea ultimei etape şi ajunsese la meciul de laie sau bălaie după cinci înfrângeri la rând!

Oţelul număra trei victorii consecutive înaintea lungii deplasări la Drobeta Turnu Severin şi-i mirosea tot mai mult a cupe europene, dar multe puncte pierdute prosteşte – ca şi cele de sâmbătă după-amiază - i-au retezat şansele de a sta la masa bogaţilor pe final de sezon.

Era şi poziţia a şaptea din clasament o miză, dar concediul se vedea mult mai dulce la orizont: nici măcar trei săptămâni de relaş nu vor avea roş-alb-albaştrii Neamţului, aşa că s-ar fi potrivit mai bine un duel de vacanţă în ultima etapă a campionatului.

Repetenţi la fazele fixe

Consecinţa? Craiovenii, montaţi până la Dumnezeu, au speculat beatitudinea din apărarea gălăţeană în urma a două faze fixe pe care Dorinel pune mare preţ la antrenamente.

Mai întâi, Iliev a deviat în aţe, din 7 metri, o minge centrată din stânga de Gângioveanu, dintr-o lovitură liberă, „oţelarii” ajungând în această fază-fulger să se marcheze reciproc (14’)! Apoi, acelaşi Gângioveanu a bătut un corner, Piţurcă a trecut pe sub minge şi Prepeliţă, ca la el în sufragerie, a trimis din câţiva metri pentru 2-0 (50’).

Şi pentru ca lecţia primită de dunăreni - una ruşinoasă - să fie completă, Bărboianu a punctat în minutul 92 cu un şut de la marginea careului. Craiova s-a salvat, Oţelul era deja în voiaj.

Comentariu foto: La finalul campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, Oţelul ocupă locul 8 în clasament, cu 50 de puncte

Citit 1226 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.