Valeriu Costea: Locul CSM Galați este în primul eșalon

Valeriu Costea: Locul CSM Galați este în primul eșalon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu puțin timp înainte de startul în noul sezon, prof. Valeriu Costea a preluat conducerea echipei gălățene de handbal feminin CS Municipal, care va evolua în eșalonul al doilea. O misiune responsabilă, întrucât obiectivul clubului este promovarea, revenirea imediată în primul eșalon - Liga Florilor.

"Am preluat echipa din mers, după ce prima parte a pregătirilor de vară a fost făcută de antrenorul interimar Relu Druțu. Lotul cuprinde 19 jucătoare experimentate, dar și junioare provenite din propria pepinieră. Avem mult de lucru la omogenizare, la relațiile de foc, pentru că numai astfel ne vom putea îndeplini obiectivul stabilit de conducerea clubului. Cu actualul lot și cu o pregătire de calitate, permanentă, vom găsi drumul spre promovare. Avem de disputat 24 de meciuri în întregul sezon, în Seria A, în sistemul etape săptămânale, tur-retur, la finele cărora trebuie să ne aflăm pe primul loc. În seria noastră avem și adversare puternice, pretendente la șefia clasamentului, dar echipa noastră deține atuurile care să ne plaseze în frunte. Locul CSM Galați este în primul eșalon", a ținut să ne spună tehnicianul gălățean.

Campionatul eșalonului secund, Divizia A, debutează în weekend, când fetele noastre vor juca în deplasare cu Activ Prahova Ploiești. Un meci plin de ambiții, între două formații venite din Liga Florilor, în care dorim ca succesul să revină gălățencelor.

Lotul cu care CSM Galați abordează meciurile actualului sezon cuprinde următoarele jucătoare: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Roxana Ivanov și Bianca Aron (portari) - Daniela Corban, Cristina Andrița, Mădălina Conache, Nikolina Knezevici, Ana Maria Lopătaru, Cristina Marcu, Andreea Prescură, Raluca Tănasă, Mălina Bichir, Andreea Merlă, Iulia Eiler, Liliana Ticea, Iulia Sava, Iasmina Ichim și Mădălina Mureș.

Echipele din Divizia A sunt repartizate în două serii, iar la finalul sezonului formațiile din frunte vor promova direct, în timp ce echipele de pe locul al doilea vor disputa un baraj cu formațiile din coada clasamentului (locurile 11-12) primului eșalon.

CARTE DE VIZITĂ

VALERIU COSTEA -  47 de ani, a avut o carieră extrem de bogată de jucător, timp de 22 de sezoane. A debutat la CS Școlar, apoi a jucat în trei rânduri la CSU Galați. În țară a mai reprezentat culorile puternicelor cluburi bucureștene Steaua și Dinamo, dar a evoluat și la Tg. Jiu, iar în străinătate a jucat în Franța timp de patru sezoane. A fost component al tuturor loturilor naționale, de juniori, tineret și seniori. După 22 de ani, a îmbrățișat meseria de antrenor, a lucrat la Danubius CSU, United și CS Municipal Galați, la echipele de junioare și senioare. Performanțele sale sunt: locul V la Campionatul European feminin de tineret în calitate de antrenor secund la lotul național (în prezent este secund la lotul B de senioare), iar pe plan intern a cucerit medaliile de vicecampioane cu junioarele de la United.

Citit 1657 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.