„Ne-a umilit Oţelul”

„Ne-a umilit Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionii României au învins amical pe FC Tiraspol prin golul lui Liviu Antal din minutul 87, gruparea din Republica Moldova considerându-se înjosită de acest rezultat * Din formaţia lui Dorinel Munteanu au lipsit două guri importante de foc, Paraschiv şi Pena

FC TIRASPOL – OŢELUL 0-1 (0-0)

Meci amical disputat sâmbătă la Tiraspol;

A marcat: Antal în minutul 87.

Echipa utilizată:

OŢELUL: Grahovac (30’ Brăneţ / 60’ Buchta) – Skubici (46’ Ljubinkovici), Sîrghi (70’ Perendija), Costin (46’ Benga), Ilie (46’ Sălăgeanu) – Filip, Giurgiu – Iorga (58’ Antal), Viglianti (58’ Ibeh), Buş (58’ Frunză) – Punosevac (65’ Chavez-Castillo). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Chavez, omul cu pasa

Fără Paraschiv, accidentat, Pena şi Neagu, învoiţi, Oţelul a bifat ultimele 25 de minute ale jocului-test de la Tiraspol cu Daniel Chavez-Castillo ca vârf de lance.

Peruanul care n-a prins încă lotul de 18 la campioana României şi-a îmbunătăţit cartea de vizită cu acţiunea care a dus la golul victoriei roş-alb-albastre: a scos o minge din îngrămădeala ivită în suprafaţa de pedeapsă şi l-a servit pe Antal, iar şutul blondului veritabil de pe dreapta a mers fulgerător în aţe.

Acelaşi Chavez irosise o situaţie de unul contra unul cu portarul tiraspolenilor, dar nu înainte ca sârbul Punosevac să-i arate cum nu se marchează dintr-o fază parcă trasă la indigo. 

Sălă a jucat o repriză

Vestea bună a meciului din Transnistria a fost revenirea lui Sălăgeanu în banda stângă a apărării. El a dus bine o repriză întreagă şi, dacă nu va mai acuza dureri la genunchi, va fi titular vineri, în marele derbi cu CFR Cluj.

„A fost un antrenament bun, un joc de care aveam nevoie, dar mi-aş fi dorit să înscriem de mai multe ori. Este drept că am avut şi unele absenţe în avanposturi, dar s-au ratat situaţii clare de gol.

S-a depus un efort considerabil şi, tot ca aspect pozitiv, nu i-am lăsat adversarului ocazia de a-şi crea situaţii de poartă”, a apreciat antrenorul Dorinel Munteanu, care a fost nevoit să improvizeze pe flancul drept al defensivei. Cum Râpă a fost la lotul de tineret, pe postul său a prins 45 de minute sârbul Ljubinkovici.

Gazdelor nu le-a picat bine

Interesant este faptul că transnistrenii, locul al cincilea în prima ligă din Republica Moldova, n-au digerat prea uşor eşecul de alaltăieri. „Este o înfrângere umilitoare pentru noi, dar o primim ca o experienţă bună, care va fi utilizată de antrenori şi jucători în meciurile de campionat şi în Cupa Moldovei.

Ne consolăm cu faptul că Oţelul va întâlni în perioada imediat următoare adversari tari din Europa, precum Manchester, Benfica şi Basel”, titrează site-ul oficial al lui FC Tiraspol, www.fc-tiraspol.com.

Citit 1973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.