Bucurie în Mișcare vine în Galați

Bucurie în Mișcare vine în Galați
Sursa foto, Facebook/Bucurie în Mişcare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu un grup de tineri formați din: Iulia Alina Oană, Alexandra Bălan, Damian Petrea, Alexandru Daniel Popa și cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, organizează în perioada 18-19 septembrie, în Grădina Publică, festivalul „Bucurie în Mișcare”.

Gălățenii au demonstrat și de această dată că le place să facă mișcare, adunând puncte pentru orașul lor, în competiția „Provocare în Mișcare”. Aceștia au trebuit să posteze pe rețelele de socializare filmulețe cu ei, făcând mișcare. „Pentru a cincea oară la malul Dunării, Galațiul este una dintre cele mai frumoase și active comunități Bucurie în Mișcare. Atmosfera care învăluie festivalul de fiecare dată este de neegalat, iar pentru aceasta țin să aduc mulțumiri speciale organizatorilor locali.” a declarat Andreea Cordon, coordonator național al programului.

Alături de o serie de susținători ai mișcării din Galați, ONG-uri, cluburi sportive, dar și o echipă de voluntari, Bucurie în Mișcare creează o punte între comunitatea locală și toți cei care facilitează componenta sportivă. Pe parcursul a două zile, ne dedicăm mișcării și jocului, prin multiple activități potrivite pentru toate categoriile de vârstă, propunând o pauză energică de la tehnologia care ne invadează viețile.

Cu sprijinul Kaufland România, anul acesta festivalurile Bucurie în Mișcare se desfășoară în perioada 18 septembrie- 3 octombrie după următorul program:

18 - 19 septembrie – Oradea și Galați

25 - 26 septembrie – Râmnicu Vâlcea și Sighetu Marmației

2 - 3 octombrie – Alba Iulia și Satu Mare

Organizate în colaborare cu parteneri locali - organizații neguvernamentale și instituții care promovează sportul/mișcarea -  festivalurile propun multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, tenis cu piciorul, badminton, volei, jocuri de îndemânare, etc.

Despre Bucurie în Mișcare

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite 

Nu facem suficientă mișcare - mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm - socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară - în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în fața unui ecran (calculator sau televizor). 

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

Lansat în 2012, programul înseamnă acum evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova și proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunității mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. 

Astfel, în primăvara lui 2018 am amenajat la Mamaia, într-un spațiu neconvențional – un viitor magazin Kaufland, o tabără în care peste 6.000 de copii au învățat, pe parcursul a trei săptămâni, cât de importantă este mișcarea pentru o dezvoltare armonioasă. Tot în 2018, dar în septembrie, am mobilizat la Alba Iulia peste 5.000 de oameni din toată țara pentru a marca Centenarul prin doborârea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent. A fost o probă incredibilă de mobilizare, coordonare, muncă în echipă și patriotism.

Nu e loc pentru a sta, hai la miscare! 

Citit 1766 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.