CSM Arcada luptă pentru a treia Supercupă

CSM Arcada luptă pentru a treia Supercupă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această săptămână este programat primul meci al competițiilor naționale de volei, un preambul obișnuit înaintea fiecărui start de campionat.

Istoricul Supercupei

În acest an, istoria se repetă, protagoniste fiind CSM Arcada, campioana națională a ultimelor trei ediții, și Dinamo București, câștigătoarea "Cupei României". Am spus că istoria se repetă pentru că acum doi ani (în 2020, meciul n-a avut loc din cauza pandemiei), cele două echipe au jucat într-un astfel de cadru pentru prima dată. Meciul a avut loc la Alexandria, iar gălățenii s-au impus atunci cu scorul de 3-2. Aceasta a fost a doua ediție a Supercupei, pentru că în 2017, la Ploiești, a avut loc disputa dintre CSM Arcada (câștigătoare de Cupă atunci) și VM Zalău (campioană). Partida a fost câștigată de Arcada, lucru ce a aprofundat apetitul pentru trofee în tabăra gălățeană.

Istoricul Supercupei dăinuie de aproximativ zece sezoane, iar în acest an echipa noastră se află în luptă pentru cucerirea unui al treilea astfel de trofeu.

Băieții noștri sunt în formă

Antrenorul Sergiu Stancu și elevii săi și-au intensificat pregătirile în ultima perioadă, ceea ce dă garanția că echipa Galațiului deține o bună formă sportivă. În primele săptămâni au avut loc acumulări fizice, acasă și în cantonamentul de la Cheile Grădiștei, după care a venit vremea meciurilor de verificare. În prima fază, au fost trei asemenea meciuri, cu CSU Știința București, apoi, în Capitală, cu Olimpia Titanii și cu Steaua, completate cu alte trei, cele de la "Cupa Arcada". Săptămâna trecută, după ce lotul campioanei a ajuns în formulă completă, au avut loc, la Galați, alte două jocuri. În primul a fost vorba despre un antrenament comun, cu toate specificațiile sale, apoi un meci obișnuit. Parteneră a fost Olimpia Titanii.

Și acum să prezentăm lotul cu care Arcada va mărșălui prin toate competițiile din acest sezon: Bala, Sestan, Talpă, Rață, Darlaczi, Cristudor, Kantor, Magdaș, Torro, Rangel, Bisette, Raici, Butnaru și Teleleu. Reamintim și stafful tehnic: Sergiu Stancu (antrenor principal), ajutat de Răzvan Tănăsescu, fizioterapeutul Eugen Pascale și preparatorul fizic Rene Luna.

Pe Arcada o așteaptă un adevărat maraton

După meciul pentru Supercupă, programat mâine, la Brașov, de la ora 21.30, cu Dinamo, pe 6 octombrie va fi primul meci în Liga Campionilor. Acest prim examen internațional va avea loc la Galați, cu campioana Cehiei - CEZ Karlovarsko Karlovy Vary. Trei zile mai târziu (pe 9 octombrie) va fi meciul de debut în noua ediție a campionatului Diviziei A1. Parteneră va fi nou-promovata Olimpia Titanii, iar jocul va fi în Sala Sporturilor.

Recapitulând, traseul viitor cuprinde meciurile din Campionatul Național, "Cupa României" şi Liga Campionilor - în care se dorește o prezență cât mai de durată.

Gh. Arsenie

Citit 1077 ori Ultima modificare Marți, 28 Septembrie 2021 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.