Calificarea - cuvântul de ordine la CSM Arcada
Foto: Arcada Facebook

Calificarea - cuvântul de ordine la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această seară, voleiul gălățean are de susținut un examen dificil în competițiile europene. Este manșa retur a duelului Karlovarsko - CSM Arcada, din Champions Legue.

Cu o săptămână în urmă, la Galați, cele două formații s-au întâlnit în manșa tur. A fost o partidă echilibrată, încheiată cu succesul echipei noastre, cu un scor la limită, 3-2. Pentru a prefața meciul din Cehia, l-am invitat pe profesorul Sergiu Stancu, antrenorul triplei campioane, să ne răspundă.

"Avem de susținut un meci dificil, iar verdictul este greu de dat. Și noi, și cehii, suntem două echipe de forțe sensibil egale, fiecare fiind în stare de un scor de calificare în turul al doilea preliminar. Vreau să cred că acea echipă va fi a noastră. Ne cunoaștem adversarul și ne-am pregătit în acest sens. Cehii au avantajul terenului propriu, noi venim cu argumentele noastre: dăruire, concentrare, ambiție și cu dorința de a ne impune, de a merge mai departe. Beneficiem de serviciile unor jucători căliți în astfel de dispute, ce au demonstrat certe virtuți în competițiile europene sau în cele de peste Ocean. Cred în capacitatea lor de exprimare, în dorința lor de victorie, care să ne califice în competiția europeană numărul 1. Sunt convins că băieții vor juca și pentru Tudor Magdaș".

Formulă aproape completă

Lotul gălățean a plecat în Cehia încă de luni la prânz, în seara aceleiași zile a fost un antrenament în sala de forță. Ieri a fost programul completat cu o ședință video, iar seara, la ora meciului, cu antrenament oficial. Cu excepția lui Tudor Magdaș, accidentat grav în meciul de Supercupă (care a fost supus unei intervenții chirurgicale la Tg. Mureș, iar acum se află în recuperare), iată-i pe cei 13 jucători ce au efectuat deplasarea pentru meciul din această seară, în sala din Karlovy Vary: Raici, Talpă, Bissette, Rangel, Toro, Bala, Sestan, Rață, Teleleu, Darlaczi, Butnaru - Kantor și Cristudor (libero).

Pentru a merge mai departe, gălățenii au nevoie de o victorie la orice scor, dar neapărat de câștigarea a cel puțin două seturi, pentru a egala situația de la Galați. În acest sens, se va proceda la susținerea setului de aur, până la 15. Sperăm cu toții ca la final bucuria calificării să fie în tabăra noastră!

Partida va fi condusă de un arbitru grec, secondat de un slovac, iar observatorul va fi un german. Surprinde, oarecum, delegarea unui arbitru din Slovacia, "sora" Cehiei până nu de mult, dar se speră că din acest punct de vedere totul va fi în regulă.

Citit 979 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.