Derbiul orgoliilor, între două echipe cu același nume

Derbiul orgoliilor, între două echipe cu același nume
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fotbalul gălățean de la nivelul Ligii a V-a are în competiţie două echipe cu aproape același nume, din aceeași localitate, care se vor confrunta în această rundă.

Dacă în fotbalul românesc există câte două echipe care se pretind a fi Steaua, Craiova, Dinamo sau Rapid, fotbalul gălățean are poveștile sale asemănătoare. La nivel de copii și juniori există înscrise în campionat două echipe cu numele Oțelul, una aparține de Suporter Club, entitate ce are reprezentantă și în al treilea eșalon la seniori, cealaltă se intitulează Școala de Fotbal Oţelul și a preluat centrul de copii și juniori de la vechea structură a grupării roș-alb-albastre.

Iată că trendul cu două echipe din același loc, cu aproape același nume, este perpetuat până în străfundul ligilor județene, iar în al cincilea eșalon gălățean găsim două echipe din Tudor Vladimirescu, ambele intitulate Inter 2000. Una aparține Primăriei și constituie clubul vechi, iar cea de-a doua, mai nouă, s-a format dintr-un grup al unor foști reprezentanți ai echipei ce cândva era unica din Tudor Vladimirescu.

Derbiul orgoliilor se joacă în weekend

Runda a opta a celui de-al cincilea eșalon programează duelul inedit dintre cele două echipe. Gazdă va fi noua echipă - ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu, iar echipa oaspete este Inter 2000 Tudor Vladimirescu. Este de așteptat ca la meciul de sâmbătă dintre cele două echipe să se joace la intensitate maximă, orgoliile fiind la cote înalte.

Claudiu Rotaru, președintele clubului ACS Inter 2000, spune că numele echipei a fost ales pentru a continua tradiția, mai ales că umblase vorba că vechiul club își va schimba numele în Pandurii.

"Numele clubului sportiv a fost pus același pentru a perpetua tradiția și de a aduce cinste celor care au pus bazele echipei. Nu există niciun litigiu, din cauza faptului că numele a fost pus după ce a fost verificat la Ministerul Justiției și a fost rezervat de către noi, a specificat acesta. Jucătorii au venit alături de noi. Diferența se va vedea pe suprafața de joc, la meciul direct".

De partea cealaltă, Marin Vasile, președintele AS Inter 2000, nu consideră cu nimic deosebit meciul de sâmbătă. "Reprezint AS Inter 2000, club înființat în anul 2000. Am fost în sala din căminul cultural când s-a înființat, eram antrenor la juniori. De zece ani sunt manager, președinte, delegat. Echipa, de-a lungul timpului, a fost și pe locurile 3 și 4, am ajuns până în semifinalele Cupei, în rest ne-am menținut pe linia de plutire. Noi suntem echipă finanțată de Consiliul Local. Au mai fost două echipe în comuna noastră, în anii '80, era și atunci o rivalitate, dar nimic ieșit din comun. Echipa cealaltă a copiat numele, nu mă interesează ce se întâmplă acolo. E un meci obișnuit pentru noi, chiar dacă ei au luat toți jucătorii. Am început cu copii de 18-20 de ani, poate că și de asta nu avem încă cele mai bune rezultate, dar avem răbdare cu ei".

În clasamentul la zi, ACS Inter 2000, noua structură, se află la jumătatea clasamentului, cu șapte puncte acumulate în șapte etape, în vreme ce Inter 2000, vechea structură, ocupă ultimul loc, cu un singur punct.

Citit 2712 ori Ultima modificare Joi, 28 Octombrie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.