Campionat din ce în ce mai complicat la baschet masculin

Campionat din ce în ce mai complicat la baschet masculin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Formaţia CSM Galați are un start mai greu de stagiune în Liga Națională de baschet masculin, cu toate că a performat în "Cupa României".

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Galați este reprezentat în Liga Națională de baschet masculin (LNBM) de trupa pregătită de antrenorul Florin Nini. Gălățenii, sub tutela lui Nini, au reușit să obțină o clasare miraculoasă în play-off, în ediția precedentă, iar la startul actualei stagiuni au eliminat-o din "Cupa României" pe BCM Argeș Pitești, liderul la zi din campionat (cu cinci victorii din cinci) și echipă clasată pe podium în ediția precedentă.

Cu toate acestea, CSM Galați n-a reușit să câștige niciunul dintre cele patru meciuri disputate până acum în LNBM, două dintre ele fiind pierdute pe muchie, la mare luptă. După eșecul din runda inaugurală, scor 78-80, după o repriză de prelungiri, gălățenii au cedat în restanța disputată miercuri seară la Constanța, după două reprize de prelungiri, scor 87-88! Celelalte eșecuri au fost cu SCM Craiova (61-72) și SCM Oradea (62-84). Gălățenii se pregătesc acum de un nou test dificil, cu CSO Voluntari, în deplasare, sâmbătă, de la ora 18,30. Formația din Voluntari este una dintre pretendentele la titlu.

"Cel mai puternic campionat"

Sumele din ce în ce mai mari investite în tot mai multe mari orașe ale țării au făcut ca Liga Națională de baschet masculin să pară mai tare ca niciodată. Pe lângă faptul că sunt 16 echipe înscrise, record absolut, competitivitatea este extrem de sporită, fapt confirmat și de către Florin Nini.

"Avem în față cel mai puternic campionat de baschet masculin, cel puțin din epoca modernă, cu foarte multe echipe care au investit masiv. Au apărut echipe precum CSM Ploiești și Athletic Constanța, cu bugete mari, pe lângă echipele care erau deja consacrate la acest nivel. Sigur că e un lucru bun pentru baschet, iar noi trebuie să ne adaptăm. Din păcate, a trebuit să amânăm două meciuri din cauza unor cazuri de coronavirus la echipă, iar acest lucru ne-a afectat și pregătirea, și programul competițional. Noi vom lupta la fiecare meci în parte să dăm totul, iar rezultatele vor veni cu siguranță, mai ales când vom avea și lotul complet la dispoziție", a spus Nini.

CSM Galați mai are de disputat o restanță, cu Steaua, pe teren propriu, iar meciul ce trebuia jucat acasă cu SCM Oradea a fost inversat, astfel că duelul s-a disputat în deplasare, urmând ca returul să aibă loc la Sala Sporturilor "Dunărea".

În meciul de la Constanța, lotul gălățenilor a arătat astfel: Mattheu Richard Milon, Kareem Brewton, George Alexandru Vlad, Theodor Gherman, Robert Stan, Marian Duică, Marius Ciotlăuș, Maksim Sturanovic și Javon Damian Masters.

Citit 1194 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.