CSM Arcada, al doilea examen cu o echipă din Cehia

CSM Arcada, al doilea examen cu o echipă din Cehia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A trecut circa o lună de la precedentele meciuri continentale, contra campioanei Cehiei, în Liga Campionilor, iar astăzi echipa gălățeană are un nou examen cu o echipă din aceeași țară.

Mai întâi a fost Karlovarsko Karlovy Vary, care a eliminat formaţia noastră din prima competiție europeană, iar acum Arcada va întâlni tot o formație de top din Cehia. De această dată, adversară este LVI Praga, iar confruntarea - în dublă manșă - are loc în CEV Cup.

"Avem un examen dificil"

Stafful tehnic al echipei noastre campioane s-a preocupat intens pentru a obține cele mai importante informații despre noul adversar.

"Vor fi două meciuri grele, foarte importante, pentru accederea în turul următor al CEV Cup. Echipa din Praga face parte din grupul celor mai puternice din această țară, iar noi va trebui să ne prezentăm fără greșeală pentru a o putea învinge. Avem nevoie de un succes clar pentru a ne ușura misiunea din meciul retur, de peste o săptămână. Praghezii au un succes în fața celor de la Karlovarsko, obținut înainte de a veni la Galați - scor 3-2, chiar pe terenul acestora, iar acest lucru spune multe", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Adversara noastră de astăzi practică un volei de calitate, iar în clasamentul la zi al campionatului ceh ocupă locul al treilea. LVI Praga se bazează pe un lot valoros, alcătuit din jucători proveniți din campionatele Serbiei, Ucrainei, Canadei și Australiei.

Şi Arcada are argumente puternice

Gălățenii de la CSM Arcada se află într-o foarte bună formă sportivă, aceasta fiind demonstrată, fără echivoc, în ultima confruntare din campionat. Cu câteva zile în urmă, au învins-o, foarte clar, cu 3-1, pe Dinamo București, principala contracandidată la șefie. Și acest lucru s-a petrecut chiar pe terenul bucureștenilor, iar maniera în care s-au impus a fost una excelentă, cu finaluri de set la 15 și chiar la 10. După acest meci, au fost efectuate cinci antrenamente tari. Toată lumea este aptă de joc, iar băieţii se gândesc să obțină un succes clar.

După cum s-au petrecut lucrurile în acest început de sezon, meciul de astăzi ar putea debuta cu "sextetul" de bază: Raici, Bala, Sestan, Talpă, Rangel, Bissette - Kantor (libero). Cu siguranță, aceștia vor fi sprijiniți, la nevoie, de ceilalți jucători din lot: Toro, Teleleu, Rață, Butnaru, Darlaczi, Cristudor și nou-venitul Sobirov.

Arbitri din Belarus și Turcia

Partida din această seară, de la Sala Sporturilor "Dunărea", de la ora 18:00, va fi condusă de un arbitru din Belarus - Konstantin Asipciuc, secondat de Meryem Tekol Pelenk, din Turcia, iar observator a fost desemnat românul Silvian Lungu. Meciul va putea fi urmărit live video pe contul oficial de Facebook al CSM Arcada.

De precizat și faptul că echipa din Praga a sosit la Galați de luni seară, iar ieri a efectuat antrenamentul oficial dinaintea partidei.

Citit 1365 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Noiembrie 2021 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.