Oțelul, aproape calificată în play-off
Foto: Sportul Ilustrat

Oțelul, aproape calificată în play-off
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Formația gălățeană a reușit să se impună în fața celor de la Aerostar Bacău, scor 3-0, fiind foarte aproape de a confirma, inclusiv matematic, prezența în play-off.

Misiunea băieților lui Dorinel Munteanu pentru acest sezon este aceea de a promova, iar primul pas în acest sens este ca și făcut, după ce Oțelul a trecut mai clar decât o arată scorul final, 3-0, de Aerostar Bacău.

Gălățenii au ajuns la acest avantaj încă din prima repriză, după reușitele semnate de George Cârjan (min. 6), Denis Cireș (min. 11) și Vasile Jardan (min. 44). După pauză, fără să mai fie necesar să forțeze, oțelarii și-au trecut în cont încă trei reușite, ajungând la 30 de puncte după 12 etape. Astfel, gălățenii au cu zece puncte mai mult față de echipa de pe locul al cincilea, ultimul de sub linia de play-off. Mai mult, ca urmare a acestui succes, Oțelul a reușit să se revanșeze pe toate eșecurile în fața Aerostarului din sezoanele precedente.

Lieștiul n-a mai jucat

În etapa a treia a returului, Sporting Liești nu a jucat. Dacă până acum au mai existat situații de Covid în rândul jucătorilor, de această dată au fost cu test pozitiv doi jucători, alți trei cu simptome, ceea ce a determinat DSP Galați să propună amânarea meciului. Cei trei cu simptome au fost supuși pentru un nou test și au ieșit negativ, dar hotărârea era deja luată de a se fi amânat meciul cu Metalul Buzău, din deplasare.

Focșaniul se ține după Oțelul

În etapa din weekend nu s-a înregistrat nicio surpriză în seria echipelor gălățene, iar printre învingătoare s-a numărat și CSM Focșani, care a trecut la limită, scor 1-0, de Viitorul Ianca. În celelalte două jocuri ale etapei: CS Făurei - Sportul Chiscani 5-2 și Dinamo Bacău - CSM Rm. Sărat 1-4.

Clasament: 1. Oțelul 30 puncte, 2. CSM Focșani 29p, 3. Sporting Liești 22p (un meci mai puțin), 4. CSM Rm. Sărat 21p, 5. Metalul Buzău 20p (un meci mai puțin), 6. Aerostar Bacău 18p, 7. Viitorul Ianca 16p, 8. Dinamo Bacău 7p, 9. CS Făurei 7p, 10. Sportul Chiscani 0 (zero) puncte. În etapa următoare sunt programate meciurile: Viitorul Ianca - Oțelul, Sporting Liești - CSM Rm. Sărat, CSM Focșani - Dinamo Bacău, Aerostar Bacău - CS Făurei și Sportul Chiscani - Metalul Buzău. În seria I a Ligii a treia, cea cu care se va împerechea la faza de baraj grupa gălățenilor, s-au înregistrat rezultatele: Dante Botoșani - Hușana Huși 1-0, Ceahlăul - Bucovina Rădăuți 4-1, CSM Bacău - Foresta 1-3, Sporting Vaslui - Știința Miroslava 0-1, CSM Pașcani - Șomuz Fălticeni 0-0. Clasament: 1. Dante 29 puncte, 2. Foresta 23p, 3. Șomuz 19p, 4. Ceahlăul 18p, 5. Bucovina 18p, 6. Miroslava 16p.

Citit 2534 ori Ultima modificare Luni, 15 Noiembrie 2021 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.