Oțelul, din nou pe primul loc

Oțelul, din nou pe primul loc
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gruparea gălățeană și-a recăpătat poziția de lider în Seria a II-a (eșalonul al treilea), la capătul unui succes obținut în fața celor de la CSM Focșani, scor 1-0.

Cu toate că au început meciul mai crispat decât de obicei, gălățenii au reușit să îi domine categoric pe adversarii veniți în orașul de la malul Dunării de pe prima poziție încă de la jumătatea primei reprize. Au fost foarte multe ocazii importante de gol, în special în urma unor faze fixe, iar prima parte a jocului a culminat cu voleul spectaculos al lui Nica, bară interioară, la milimetru de a intra în poartă. Asaltul către poarta adversă a continuat și în partea secundă, cel puțin până la deschiderea scorului. Jardan a făcut 1-0, scorul care avea să fie consemnat și la final, după o așezare a vârfului Cîrjan în careul advers.

Cei de la CSM Focșani n-au fost periculoși mai deloc nici înspre final, iar Oțelul a putut sărbători revenirea pe primul loc alături de circa 2000 de fani care au asistat la meci. Gălățenii s-au bucurat de ridicarea restricțiilor sanitare cu privire la organizarea evenimentelor sportive, iar fanii au venit la stadion într-un număr destul de mare, având în vedere că doar cu ultimele 24 de ore înainte de meci s-a aflat că este liber pentru public.

Oțelul a evoluat în formula: Ursu – Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae – Jardan, Neagu, Cireș – Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Vaștag, Farcaș, Dobre și Crâcimar.

Trupa lui Dorinel Munteanu a revenit pe primul loc, ca urmare a acestui succes cu CSM Focșani, cu 34 de puncte după 14 meciuri disputate. În spatele său se află chiar adversara învinsă sâmbătă, cu două puncte mai puțin. În următoarea etapă, Oțelul va juca din nou acasă, cu Dinamo Bacău, penultima clasată.

Sporting, victorie în deplasare

În tentativa de a reveni pe un loc de play-off (locurile 1-4), poziție pe care au ocupat-o multă vreme, lieștenii au încheiat cu victorie jocul din deplasarea de la Dinamo Bacău, scor 2-1. Au deschis rapid scorul prin Bârlădeanu (min. 12), care a transformat un penalti, iar avantajul a fost mărit prin Andrei Călin (min. 52). În finalul partidei, băcăuanii au înscris pentru golul de 1-2, acesta fiind și scorul la ultimul fluier. La oaspeți nu a putut evolua Dragoș Voicu, suspendat după eliminarea de la Buzău. În ultimul meci din acest an, Sporting se va deplasa la Sportul Chiscani, ultima clasată, fără niciun punct.

Aerostar-Bacău, departe de play-off

Pe lângă succesele echipelor gălățene, în runda a XIV-a din Seria a II-a s-au mai disputat meciurile: Metalul Buzău – Aerostar Bacău 1-0, CS Făurei – Viitorul Ianca 3-3 și CSM Rm. Sărat – Sportul Chiscani 8-1. De remarcat faptul că Aerostar Bacău, echipă bine cotată la startul sezonului, s-a îndepărtat aproape decisiv de locurile de play-off, fiind la șase puncte de ultimul loc de play-off. Iată clasamentul după 14 etape: 1. Oțelul 34 p, 2. CSM Focșani 32p, 3. Metalul Buzău 29p, 4. CSM Rm. Sărat 27p, 5. Sporting Liești 25 p, 6. Aerostar 21p, 7. Ianca 18 p, 8. CS Făurei 8p, 9. Dinamo Bacău 7p, 10. Sportul Chiscani zero puncte.

Citit 2524 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.