United, dublă de foc împotriva contracandidatelor

United, dublă de foc împotriva contracandidatelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălățeană de futsal United are de jucat în această săptămână două partide de campionat extrem de importante.

Sezonul Ligii I de futsal este cu mult mai complicat decât s-ar fi așteptat fanii echipei United, formaţie cotată ca una dintre principalele favorite la câștigarea campionatului. Retragerea din campionat a celor de la Imperial Wet, campionii ultimei ediții, părea că netezeşte cărarea spre titlu pentru echipa lui Florin Ignat. Totuși, n-a fost deloc așa. Situația financiară mai instabilă ca niciodată, problemele de lot provocate de accidentări și programul încărcat și cu meciurile din Liga Campionilor, toate acestea au contribuit la un sezon sub așteptări pentru United, cel puţin până acum.

Astfel, cu doar 19 puncte acumulate în clasament, după zece jocuri (un meci pierdut la masa verde, contestat de către formația gălățeană), cei de la United se află la o distanță apreciabilă față de primele clasate. Primele două locuri sunt ocupate de Autobergamo Deva, cu 31 de puncte din 11 meciuri disputate, și FK Odorheiu Secuiesc, 24 de puncte din 11 meciuri. Cei de la United au pierdut lupta de la distanță cu Autobergamo Deva și la numărul de goluri marcate, capitol la care gruparea gălățeană a dominat competiția internă în ultimii ani. Gălățenii au marcat de 61 de ori în cele zece meciuri, dacă punem la socoteală și cele patru reușite pe teren de la Cluj-Napoca (meci pierdut la masa verde), în vreme ce echipa din Deva a marcat de 83 de ori, având un meci mai mult disputat.

Meciuri acasă, cu ambele contracandidate

Sezonul regulat al Ligii I e pe cale să se încheie, însă, până atunci, cei de la United vor juca pe teren propriu, în această săptămână, cu primele două clasate. Mai întâi, astăzi, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", United Galați o va întâlni pe Autobergamo Deva, liderul la zi, într-un meci restanță. La data programării inițiale, cei de la United erau cu lotul șubrezit serios de accidentări, astfel că solicitarea de amânare le-a fost aprobată de Federația Română de Fotbal, cu toată opoziția adversarilor de astăzi.

Duminică, tot la Sala Sporturilor, de la ora 13:00, United va primi vizita celor de la FK Odorheiu Secuiesc, în fața cărora au de luat o revanșă, după eșecul din turul de campionat.

"Ne așteaptă două meciuri grele, dar vom da totul pentru a câștiga. Nu este ușor, dar au mai revenit din jucători, am reușit să legăm câteva victorii și vrem să încheiem cu un moral bun sezonul regulat", a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la United.

La capătul sezonului regulat, primele patru clasate, Autobergamo, Odorhei, United și Timișoara, vor juca în play-off, în urma căruia se vor decide cele două finaliste.

Astfel, cele două meciuri din această săptămână au o miză importantă pentru United, în misiunea de a ajunge din urmă echipa din Odorheiu și de a încheia sezonul regulat pe locul al doilea, pentru o poziționare mai bună la startul fazei de play-off.

Citit 1013 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.