CSM Galați s-a descătușat la prima victorie

CSM Galați s-a descătușat la prima victorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gruparea gălățeană a reușit să spargă blestemul din acest început de campionat, câștigând în meciul de sâmbătă seară pentru prima oară în acest sezon al Ligii Naționale de baschet masculin.

Mult așteptatul prim succes din campionat a venit tocmai în cel de-al zecelea meci disputat de către echipa de baschet a Galațiului, care a trecut, scor 87-78 (28-23, 21-10, 12-28, 26-17) de SCM Timișoara, într-un meci disputat sâmbătă seară la Sala Sporturilor. Timișorenii nu erau deloc un adversar facil, drept dovadă faptul că la casele de pariuri se întrevedea o victorie a oaspeților (cotă 1,28). Cu toate acestea, mobilizarea exemplară a trupei lui Florin Nini a făcut ca seria de ghinioane să fie spartă. Gălățenii au început mult mai bine partida, iar până la pauza mare au pus 16 puncte în avans, cu toate că scorul putea fi chiar mai mare la ce s-a jucat. După revenirea de la vestiare, timișorenii au arătat de ce sunt cotați între primele cinci echipe din țară și au reușit să dea drumul unei curse de urmărire, ajungând chiar în avantaj 55-57. De aici, de la time-outul cerut de Florin Nini, trupa gălățeană și-a regăsit inspirația din startul jocului și a reușit să se impună. În sfertul al patrulea s-a remarcat Ciotlăuș cu câteva recuperări decisive ce au dus la marcarea unor puncte importante în deznodământul partidei.

De remarcat revenirea pe parchetul de joc a lui Milos Pesci, adus ca antrenor secund inițial.

Formația aliniată de antrenorul Florin Nini și contribuțiile ofensive: Matthew Milon (16 puncte), Ferguson Masters (15), Kareem Brewton (13), Milos Pesci (13), Marius Ciotlăuș (11), Cristopher Galbreath jr. (9), Maksim Sturanovici (6), David Stan (2), Meir Azaria (2), George Vlad. Pe foaia de joc s-a mai aflat tânărul gălățean Theodor Gherman.

În următoarea perioadă, gălățenii vor mai disputa două meciuri pe teren propriu, cu bucureștenii de la Rapid (18 decembrie) și cu cei de la Steaua (23 decembrie).

Un nou start

Foarte încântat de evoluția elevilor săi și de rezultatul de pe tabelă, antrenorul Florin Nini a spus că, practic, abia de acum începe sezonul pentru echipa sa.

Am avut o perioadă foarte grea de început, cu multe rezultate nedrepte, multe probleme de lot, dar care, iată, până la urmă le-am depășit cu bine și îi felicit pe băieți pentru atitudinea din această seară. Este o victorie meritată, era normal să vină și un succes, pentru că am mai avut multe meciuri jucate mai bine decât a arătat tabela la final. Pot spune că pentru noi abia de acum începe sezonul, mai avem două meciuri în campionat, ambele acasă, în perioada următoare, pe care ne propunem să le disputăm cu aceeași determinare din meciul cu Timișoara, plus, apoi, două meciuri în Cupa României, fază la care ne-am calificat după ce am eliminat o favorită a competiției, a spus Florin Nini.

În Cupa României, gălățenii vor juca pe 27 decembrie în deplasare la Constanța, cu Athletic, iar trei zile mai târziu e programată manșa retur, la Galați. În campionat, în afară de cele două meciuri din această lună, mai sunt de disputat alte trei din turul de campionat: SC Miercurea Ciuc (deplasare), Argeș Pitești (acasă) și CSM Focșani (deplasare).

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 13 Decembrie 2021 03:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.