"Suntem pe drumul cel bun"
Foto: Sportul Ilustrat

"Suntem pe drumul cel bun"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Antrenorul echipei gălățene de baschet masculin este mulțumit de ultimele rezultate ale echipei sale și speră ca în perioada următoare să se apropie de locurile de play-off.

După o perioadă în care s-a confruntat cu absențe de lot, fie din cauza accidentărilor, fie din cauza infectărilor cu COVID-19, echipa gălățeană de baschet masculin a început să simtă din nou gustul victoriilor. Succesele cu Timișoara și Rapid au readus speranțele de play-off în tabăra gălățenilor. Cu un meci mai puțin disputat față de celelalte echipe din Liga Națională din partea a doua a clasamentului, gălățenii sunt la trei victorii distanță de ultimul loc de play-off.

Florin Nini, antrenorul de la CSM Galaţi, ne-a oferit o radiografie asupra situației de la echipă. "Un sezon dificil, prin prisma organizării. Am început pregătirea mai târziu decât celelalte echipe, plus faptul că am avut un lot restrâns în primele săptămâni. Astfel că a durat până am reușit să intrăm în ritm de joc, în efectiv complet. Este o provocare și pentru mine, pe care trebuie să o rezolvăm. În viața antrenorilor nu întotdeauna stau lucrurile așa cum ne dorim, respectiv bugete, condiții de pregătire sau staff. Suntem pe drumul cel bun acum, după ce am reușit să obținem două succese. Dincolo de valoarea lor efectivă din clasament, există o valoare importantă și asupra moralului băieților, pentru că, cel puțin așa consider eu, am fi meritat să mai fi câștigat cel puțin alte două meciuri până acum, la ceea ce s-a jucat pe teren", a spus Nini.

Joi, acasă, cu Steaua

CSM Galați s-ar putea apropia la doar două succese de play-off, dacă va reuși să câștige și restanța cu Steaua, formație cu șase victorii obținute în 11 partide. Meciul se va juca joi, 23 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu posibilitatea publicului gălățean de a asista la meci în condițiile sanitare impuse. Partida a fost amânată până acum din cauza faptului că la data programării inițiale gălățenii erau afectați de infectările cu COVID-19 la nivelul lotului.

Altfel, cu privire la eventualele schimbări de lot, așa cum se întâmplă la majoritatea echipelor din Liga Națională de baschet masculin, Florin Nini a spus că va evalua situația la următoarele meciuri. "O schimbare la nivelul lotului era necesară, astfel că a fost adus Milos Pesic, atât ca antrenor secund, cât și ca jucător. E o situație pe care încă o studiez și meciurile următoare ne vor arăta dacă e nevoie să mai schimbăm ceva la nivelul lotului până la final", a spus Nini.

Echipa CSMunicipal Galați a reușit să obțină o calificare nesperată în faza de play-off în ediția precedentă de campionat, având același obiectiv și pentru acest sezon. Mai mult, gălățenii au reușit o altă surpriză la startul sezonului, când au eliminat-o din "Cupa României" pe Argeș Pitești și vor juca în perioada 27-30 decembrie, tur-retur, cu Athletic Constanța. În cazul în care vor trece de echipa constănțeană, gălățenii se vor califica în turneul final al competiției.

Citit 1317 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.