O tradiție frumoasă, de peste 35 de ani

O tradiție frumoasă, de peste 35 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O frumoasă și interesantă tradiție, de peste 35 de ani, dăinuie la Galați. Din inițiativa conducerii Asociației Județene de Fotbal (AJF), încă înainte de anul 1989 s-a organizat o astfel de manifestare, ce are loc la începutul fiecărui an. "Este o acțiune unică în țară, în care se întâlnesc arbitri, arbitri asistenți, dar și observatori, de la toate nivelurile, începând cu Liga I până la Liga a V-a", ne-a spus Liviu Ciubotariu, președintele AJF Galați.

Anul acesta, pe 2 ianuarie, și-au dat întâlnire la terenul sintetic din Complexul Sportiv "Dunărea" aproape 40 de persoane implicate în fenomen. O frumoasă acțiune, care s-a reluat după un an de pandemie. În acest început de an, acțiunea s-a bucurat și de prezența unei reprezentante a sexului frumos - Irina Vlase, soția arbitrului Daniel Vlase, arbitru asistent ce oficiază la nivelul Ligii a II-a.

Jucătorii au fost repartizați în două echipe, care aveau să încingă o joacă... adevărată.

Iată numele acestora:

ECHIPA A: Cosmin Lupu - Florian Vișan, Al. Burloiu, Daniel Gâță, Silviu Veronel Ioan (veteranul observatorilor), Doru Balmuș, George Bedreagă, Marian Dinu, Al. Marin, Adrian Marin, Ionuț Cucu, Valentin Dodu, Cosmin Ursu, Iustin Enache, Robert Olteanu, Constantin Paleacu.

ECHIPA B: Rareș Ciubotariu - Daniel Vlase, Sebastian Capțan, Cătălin Savu, Adrian Sava, Ionuț Bozean, Florin Cobzaru, Marius Constandache, Lucian Tiron, Victor Șalabină, Adrian Dima, Jan Ioniță, Gabriel Angheluță,  Adrian Gheorghiță și Irina Vlase.

Surprinzătoare absența arbitrului nr. 1 gălățean, Adrian Viorel Cojocaru, plecat tocmai acum din localitate!

După 90 de minute, cele două grupări au încheiat la egalitate: 6-6 (un șase-șase care ajută la obținerea unui "marț" la table), o dispută arbitrată de însuși șeful AJF, Liviu Ciubotariu, "observat" de veteranii Liviu Seceanu, Dumitru Istudor, Sandu Coca, Costache Ciubotariu și supervizați de Simona Rența, observator, supervizor, dar și fotoreporter al manifestării. Care manifestare s-a bucurat de o vreme foarte bună și de o atmosferă prielnică și relaxantă. Cum orice meci se încheie cu un scor, iată marcatorii celor 12 goluri, o duzină de reușite: Gâță - 2, Vișan - 2, Burloiu și Dinu pentru prima grupare, respectiv, Daniel Vlase - 2, Capțan, Bozean, Sava și Angheluță.

Repriza "a treia" a decurs conform protocolului, cu o cupă de șampanie (numai una!), depănarea amintirilor, speranțe și dorințe, completate cu planuri pentru noul an și viitor.

 

Citit 1581 ori Ultima modificare Marți, 04 Ianuarie 2022 03:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.