Parcurs foarte bun și în Europa pentru campioana României la volei, CSM Arcada (INTERVIU)

Parcurs foarte bun și în Europa pentru campioana României la volei, CSM Arcada (INTERVIU)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vacanța competițională internă și internațională ne prilejuiește să trecem în revistă evoluțiile și rezultatele celei mai valoroase echipe gălățene, participantă în competițiile europene.

Prin cea mai bună echipă a momentului, CSM Arcada, Galațiul se află la a șasea prezență în cupele europene și la a treia în Champions League. În precedenta ediție, după două tururi reușite, gălăţenii au întâlnit campioana Poloniei, de care au fost eliminaţi. Arcada a jucat apoi în CEV Cup, unde a ajuns până în sferturile de finală. A întâlnit Dinamo Moscova, într-un turneu de patru, în capitala Rusiei, echipă care avea să intre în posesia trofeului.

Domnule profesor Sergiu Stancu, vă rog să trecem în revistă parcursul european al echipei noastre.

- În acest sezon am debutat în Champions League în compania campioanei Cehiei, Karlovarsko Karlovy Vary, meci pe care l-am câștigat cu 3-2 (15-7 în decisiv). Returul din Cehia le-a revenit gazdelor, tot cu 3-2, pentru departajare fiind nevoie de disputarea "setului de aur". Am fost foarte aproape de reușită, însă după 3-2 și 7-6 am pierdut setul decisiv cu 10-15. A urmat prezența în cea de-a doua competiție continentală - "Cupa Confederației Europene de Volei" (CEV Cup).

Cum au decurs lucrurile în această a doua competiție?

- Foarte bine, până în prezent. În primul tur am jucat cu o altă echipă din Cehia - LVI Praga. Am învins la Galaţi cu 3-1, după ce am avut 2-0. Întâlnirea de la Praga nu a fost deloc ușoară, ușoară ne-am făcut-o noi. Băieții s-au comportat foarte bine, am făcut 2-1 pe tabelă, scor care ne-a adus mult râvnitul punct calificant. La fluierul final a fost 3-2 pentru gazde, dar nu a mai contat.

Mult mai fierbinte se anunța duelul din următorul tur, unde Arcada a întâlnit o reprezentantă a Franței, un campionat foarte puternic.

- Fără discuție, așa a fost. Echipa Chaumont VB 52 este una de top în campionatul Franței, țară care deține titlul de campioană olimpică. Cea mai recentă performanță a celor din Chaumont este titlul de vicecampioană în ediția trecută. Meciul de la Galați, însă, a fost unul special, în care băieții noștri au realizat un joc foarte bun. Stimulați de replica francezilor, Bala, Raici, Sestan și compania s-au autodepășit, iar la fluierul final ne-am aflat în avantaj, cu 3-0, cu un ultim set de poveste, încheiat cu 31-29. Meciul retur, al șaselea din actualul sezon internațional, a fost mult mai dificil. Ca și la Praga, au învins gazdele, la limită (3-2), dar noi ne-am îndeplinit obiectivul propus, cel de a cuceri punctul calificării. Am pierdut primul set, dar ni le-am adjudecat pe următoarele două, la același scor, 25-22.

Cine va fi al treilea adversar din CEV Cup?

- Vom juca cu o reprezentantă a voleiului german, U.V. Frankfurt. Este o grupare valoroasă, care în ultimele confruntări a eliminat-o pe Dinamo: 3-2 la București și tot 3-2 pe teren propriu. Cele două partide vor avea loc în curând, pe 12 și 20 ianuarie. Ne aflăm în plină campanie de pregătire şi privim  încrezători apropiatele examene cu echipa germană.

Până la aceste noi examene europene însă, avem de susținut meciul tur din "Cupa României", cu Dinamo București, peste trei zile, sâmbătă, 8 ianuarie, în deplasare, returul fiind programat tocmai în februarie, pe 23.

Vreți să amintim încă o dată numele performerilor, jucătorii CSM Arcada?

- Desigur, pentru că ei sunt cei care au adus atâta satisfacție amatorilor sportului gălățean. Începem cu căpitanul Ivan Raici, apoi continuăm cu Talpă, Bisette, Rangel, Toro, Sestan, Bala, Kantor, Teleleu, Butnaru, Darlaczi, Rață și Cristudor.

Citit 864 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Ianuarie 2022 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.