Maturitatea unei echipe foarte tinere

Maturitatea unei echipe foarte tinere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de volei din cel de-al doilea eșalon, CSU Hygienium Galaţi, a încheiat pe locul al doilea în Seria Est. Elevele antrenoarelor Adriana Dudnic și Ileana Berdilă au acumulat 18 puncte din cele 21 posibile, atâtea câte au adunat piteștencele de la Argeș, liderul la zi.

Comportarea gălăţencelor poate fi considerată foarte bună, dacă ținem cont de modul în care s-a creat această grupare studențească. Se știe, CSU a jucat în sezonul trecut în primul eșalon, a rămas acolo sportiv, însă principalul sponsor și-a retras sprijinul, din motive financiare. În această situație, conducerea clubului a hotărât să înscrie echipa în a doua divizie, cu un lot totalmente modificat, hotărâre care s-a dovedit binevenită.

Cele două antrenoare au pornit de la zero, cu un lot alcătuit din multe jucătoare foarte tinere - eleve sau studente, în majoritate. S-a pornit cu încredere, dovadă fiind faptul că s-au obținut atâtea victorii după o perioadă foarte scurtă de pregătire. Echipa e pe locul al doilea, se află pe drumul cel bun și are toate șansele să lupte pentru promovare. Returul urmează să înceapă pe 22 ianuarie, iar la încheierea acestor meciuri se va organiza un turneu play-off, după sistemul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5. După acest turneu, primele patru clasate din Seria Est vor mai susține un turneu fulger, cu cele din Seria Vest, în care se vor disputa meciuri decisive pentru promovare.

Iată lotul cu care urmează să fie abordate toate aceste examene: Anamaria Berdilă, Ioana Ștefu, Sorina Răileanu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Carolina Radu, Crina Arbunea, Maria Neacșu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Cristina Popoiu și Minca Cristea.

Citit 1018 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.