La CS Municipal Galați, cuvântul de ordine - promovarea

La CS Municipal Galați, cuvântul de ordine - promovarea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Galațiul este unul dintre orașele țării în care handbalul feminin a făcut performanță. Încă de pe vremea echipelor Voința și Știința, urmate apoi de Oțelul, iar în ultima perioadă de CS Municipal.

La ora actuală, echipa gălățeană se află în cel de-al doilea eșalon, dar este o grupare de top. După ce în sezonul trecut a ratat menținerea în Liga Florilor, conducerea clubului a procedat la o remaniere totală, punându-se bază pe promovarea unui nucleu de jucătoare din pepiniera proprie. Comportarea echipei în primele opt meciuri din acest sezon a demonstrat cu prisosință că a fost o hotărâre înțeleaptă, bine gândită.

Bilanțul toamnei, foarte bun

În prima parte, din cele opt meciuri disputate, șapte au fost câștigate, unele chiar la scoruri categorice, fapt demonstrat și de golaverajul realizat: 268  de reușite și doar 170 de goluri primite. În cele şapte victorii, au fost în majoritate scoruri care ne scutesc de prea multe comentarii: 44-19 cu Știința Bacău, echipă cu tradiție, 36-14 cu Spartac București, 33-20 cu Piatra Neamț și 39-22 cu CNE Sf. Gheorghe. Cele mai strânse rezultate, dar și cele mai valoroase, au fost 35-29 la CSM Unirea Slobozia şi 23-20 la Activ Prahova Ploiești. Gălăţencele au pierdut un singur meci, 25-30, în deplasarea de la Corona Brașov.

În actualul sezon, CSM evoluează într-o serie cu 12 echipe, după ce două, Danubius Călărași și CSM Bacău, s-au retras. S-au disputat opt din cele 11 meciuri ale turului, după care s-a întrerupt campionatul, ultimele trei jocuri urmând să se dispute din 23 ianuarie. Primul meci oficial din 2022 al formaţiei gălăţene va fi cu CSM Roman (acasă). Adversarele din celelalte două jocuri ale turului sunt CSM II București și Neptun Constanța.

Podiumul clasamentului este condus de echipa noastră, cu 21 puncte, secondată de Neptun (20), Corona și Slobozia (cu câte 19 puncte).

Galațiul are echipa cea mai valoroasă

Nu numai rezultatele în sine, ci și evoluțiile în ansamblu arată că CSM Galați este gruparea cea mai valoroasă.

"Am încheiat prima parte a sezonului pe primul loc, cu multe jocuri de calitate. Omogenizarea a decurs foarte bine, toate jucătoarele sunt implicate în ședințele de pregătire și au pus în practică în jocurile oficiale. Atacul, ca și defensiva, sunt cele mai evidențiate în meciurile disputate și am mare încredere în potențialul fetelor pentru meciurile ce vor veni. Astfel că obiectivul nostru este unul singur - revenirea în primul eșalon, acolo unde echipa este așteptată de către publicul gălățean, mare iubitor al handbalului de calitate", a ținut să concluzioneze antrenorul Valeriu Costea.

Încredere deplină în promovare

La finele campionatului, prima clasată promovează direct, iar cea de pe locul al doilea va susține un baraj, cu două dintre echipele din Liga Florilor.

Echipa noastră este în priză cu pregătirile, chiar și pe perioada recentelor sărbători a continuat antrenamentele și a susținut două meciuri de verificare, cu prim-divizionara HC Dunărea Brăila. Altfel spus, așteptăm cu încredere reluarea campionatului, iar după o scurtă pauză, între tur și retur, vor continua apoi celelalte 11 meciuri.

Lotul gălățean, echilibrat și dornic de performanță, cuprinde patru portari: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Roxana Ivanov și Bianca Aron. Continuă cu jucătoarele: Cristina Andrița, Mădălina Conache, Nikolina Knezevici, Ana Maria Lopătaru, Cristina Marcu, Andreea Prescură, Raluca Tănasă, Iulia Eiler, Mălina Bichir, Andreea Merlă, Iulia Sava, Mădălina Mureș și Iasmina Ichim. Din păcare, jucătoarea Daniela Corban - între evidențiatele echipei în prima parte a campionatului, s-a accidentat în meciul de la Slobozia și a devenit indisponibilă pentru o perioadă.

Citit 1650 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.